Premium

Celstraf geëist tegen Hoornaar (24) na pistoolschot door been vriendin

Hoorn

Wegens een pistoolschot dwars door het linkeronderbeen van zijn vriendin Sylvia S. (21) is tegen de 24-jarige Youssef M. uit Hoorn een gevangenisstraf van twaalf maanden geëist.

De vrouw zelf hoorde wegens een poging een getuige te beïnvloeden een werkstraf van tachtig uur tegen zich eisen. En tegen de door haar ingeschakelde Terence B. (19) uit Zwaag is wegens het verdonkeremanen van het wapen, de getuigenbeïnvloeding en xtc-handel een jaar cel waarvan twee maanden voorwaardelijk geëist.

Op 2 april werd S. in een steeg bij de Jan Molenwerfstraat in Hoorn rond kwart over drie ’s middags door haar linkeronderbeen geschoten. In het ziekenhuis bleek er alleen sprake van weefselschade. Er waren geen botten geraakt.

Volgens haar vriend Youssef M. was het schot van de volgens beiden weggerende schutter eigenlijk op hem gericht, omdat hij op een dodenlijst stond. Enkele omwonenden hadden op dat moment echter slechts twee personen in de steeg gezien.

Via telefoongegeven van S. werd duidelijk dat het gebruikte wapen later door Terence B. uit een tuin in de nabijheid was gevist. Hij had het pistool schoongemaakt en verborgen op zijn slaapkamer in Zwaag. Daar werden door de politie ook 249 xtc-pillen aangetroffen; notities wezen op dealersactiviteiten.

Dreigende taal

B. was op 13 april op initiatief van Sylvia S. ook nog langsgegaan bij een getuige aan de Jan Molenwerfstraat. Ze wilden dat de bewoner zijn verklaring zou herroepen, dat Youssef M. die dag het schot had gelost. Daarbij zou B. dreigende taal hebben geuit.

Advocaat R. Polderman bepleitte vrijspraak van zijn cliënte. Zij toonde zich geschrokken, toen ze hoorde dat B. de bewoner had laten weten dat diens weigering zijn verklaring te herroepen gevolgen zou hebben. Advocaat G. Terlingen veronderstelde dat die dag niet zijn cliënt M. maar diens vriendin zelf per ongeluk het pistoolschot had gelost. De uitspraken zijn op 26 juli.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen