Ontruiming huisartsenpraktijk HAP in Anna Paulowna

Ontruiming huisartsenpraktijk HAP in Anna Paulowna
Het gezondheidscentrum in Anna Paulowna.
© foto Marc Moussault
Anna Paulowna

Huisartsenpraktijk HAP in Anna Paulowna wordt donderdag 18 juli in opdracht van de gemeente Hollands Kroon ontruimd. Een huurconflict ligt aan de maatregel ten grondslag. In een eerdere instantie stelde de rechtbank de gemeente in het gelijk en werd het huurcontract ontbonden.

Het betreft de praktijk waar de artsen Van Heusden en Van der Veen werken. Sinds 2017 huren ze een ruimte in gezondheidscentrum in Anna Paulowna. Beide artsen zijn gestopt met betalen omdat de ruimten die ze huren niet optimaal zouden zijn.

Ondanks herhaalde pogingen het conflict op te lossen, is de huurachterstand nog niet voldaan, aldus de gemeente. Met een ontruiming tot gevolg. Daarbij speelt mee dat er sprake ’is van sterk verminderde huisartsenzorg in Anna Paulowna’. Dit laatste houdt verband met een maatregel van beide artsen om het spreekuur voor hun praktijken in Anna Paulowna en Breezand voor onbepaalde tijd te schrappen. ,,Deze ontwikkelingen zorgen, zeer begrijpelijk, voor onrust en onzekerheid onder bewoners. De gemeente Hollands Kroon heeft zorgverzekeraar VGZ en Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland gevraagd met een oplossing te komen. Dit resulteert in de komst van een extra praktijk in Anna Paulowna onder de naam HKN Praktijk, aldus de gemeente. De start is op 22 juli, in dezelfde ruimte die vrijkomt na de ontruiming. Huisartsenpraktijk HAP krijgt tot en met woensdag 17 juli de tijd de praktijk zelf leeg te halen. Dat zal gebeuren, ’voor die tijd zijn we weg’, aldus Van Heusden.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen