Ook Kortenhoef krijgt straks kraanwatertappunt

In Kortenhoef komt een vergelijkbaar kraanwatertappunt.© Foto Kees Blokker

Tamar de Vries
Kortenhoef

’Met één klap, bij bestrating De Meenthof een watertap’. Onder dat motto dienden DorpsBelangen, CDA en D66 in Wijdemeren een motie in tijdens de raadsvergadering donderdagavond. Het voorstel werd unaniem aangenomen.

Bij het tappunt kunnen bezoekers van winkelcentrum De Meenthof een waterflesje vullen. Maar ook passanten, bijvoorbeeld fietsers, kunnen zich straks bij het tappunt laven.

Het voorstel is voornamelijk ontsproten aan de duurzaamheidsgedachte, want jaarlijks worden in Nederland circa 900 miljoen plastic flesjes weggegooid. De inhoud van deze flesjes wordt ’van heinde en verre aangevoerd en het gebruik ervan jaagt de uitstoot van broeikasgassen op’, staat er in de motie. ,,Onderzoekers rekenen voor dat zelfs 700 keer bijvullen van een literfles minder CO2-uitstoot geeft dan het transport van één nieuwe fles”, aldus de indieners van het voorstel. Plus dat het aanleggen van een openbaar watertappunt ook minder zwerfafval betekent.

De in het motto genoemde ene klap slaat op de nieuwe bestrating van De Meenthof die eraan zit te komen.

Drinkwaterbedrijf PWN plaatst volgens de motie ’vandalismebestendige’ kraanwatertappunten in de openbare ruimte. De vernieuwing van de bestrating in het winkelcentrum moet nog dit jaar zijn beslag krijgen. De gemeente gaat uit van september, oktober. De winkeliers van De Meenthof willen graag dat de bestrating voor de sinterklaasintocht half november klaar is.

Het toekomstige watertappunt in Kortenhoef is niet het eerste in de gemeente Wijdemeren. Nederhorst den Berg heeft er al een.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen