Enkhuizer kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films toch failliet verklaard: 150 man op straat

Twee jaar geleden wijzigde Alkor Draka de naam in Draka Polymer Films en werd een nieuwe koers ingeslagen. De problemen bleken te groot, donderdag werd het bedrijf failliet verklaard.
Enkhuizen

De rechtbank heeft het Enkhuizer kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films uit Enkhuizen donderdag toch failliet verklaard. Dat laat bewindvoerder Axel de Groot weten. Door het faillissement verliezen 150 werknemers hun baan.

Er lag een akkoord om het noodlijdende bedrijf, dat kampt met een schuldenlast van 7,8 miljoen euro, van de afgrond te redden. De Braziliaanse investeringsmaatschappij Starboard Restructuring Partners wilde 700.000 euro in Draka steken, zodat de schuldeisers 10 procent van hun vorderingen zouden krijgen. Ook de 150 werknemers waren bereid hiervoor een loonoffer te brengen.

Maar niet alle schuldeisers schaarden zich achter het reddingsplan. Bewindvoerder De Groot had goede hoop dat de rechtbank zou besluiten tot een ’dwangakkoord’, maar die oordeelde toch dat het ’niet onredelijk’ is dat een aantal crediteuren heeft tegengestemd. ,,Daarmee is het akkoord verworpen, is er geen zicht meer op betaling van de schuldeisers en dan volgt ambtshalve faillissement’’, aldus De Groot.

,,Dit is buitengewoon treurig voor de mensen die hier werken en alle inzet van de afgelopen maanden.’’ De bewindvoerders zijn nu benoemd tot curatoren. ,,Deze week krijgt het personeel de ontslagbrief. We zullen vermoedelijk nog enige tijd doordraaien om de lopende orders af te werken.’’

Draka kan nog wel in beroep gaan tegen het faillissement.

Meer nieuws uit West-Friesland