Premium

Nieuwe plek voor poëzie Dichterskring

Purmerend

Dichterskring Waterland heeft een nieuwe locatie gevonden om gedichten in de binnenstad onder de aandacht te brengen. In overleg met de gemeente is gekozen voor een muur van het Eggert Winkelcentrum aan de Zuidersteeg.

Voorheen hingen de poëtische uitingen van de Dichterskring aan een zijgevel van Proeflokaal Bakker aan de Koemarkt. Het afgelopen jaar was er als extraatje een spandoek aan parkeergarage ’t Lammetje, waarop het winnende gedicht van de jubileumwedstrijd (in het kader van het 444-maandig bestaan) van Dichterskring Waterland was te lezen.

Beide locaties kwamen te vervallen. De parkeergarage was in slechte staat en moest worden gesloopt, terwijl de zijgevel van Bakker aan het gezicht wordt onttrokken door de bouw van de nieuwe markthal op de plek van de voormalige Nuka-hal.

In overleg met de gemeente Purmerend is nu een nieuwe locatie gevonden waar gedichten in groot formaat opgehangen kunnen worden: een gevel van het Eggert Winkelcentrum aan de Zuidersteeg. Binnenkort wordt daar het vers ’Er is een land’ opgehangen, dat eerder op de parkeergarage hing. Half oktober wordt er een nieuw gedicht opgehangen.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen