Premium

Celstraffen geëist na beroven maaltijdbezorgers, slachtoffer baan kwijt

Celstraffen geëist na beroven maaltijdbezorgers, slachtoffer baan kwijt
Alkmaar

Wegens beroving van drie maaltijdbezorgers is tegen de drugsverslaafde Kevin K. (27) uit Castricum een gevangenisstraf van van twee jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk geëist. Zijn broer Mike K. (25) uit Beverwijk hoorde wegens betrokkenheid bij twee berovingen vijftien maanden celstraf tegen zich eisen.

Aan de Syrische maaltijdbezorger die nota bene op zijn eerste werkdag was overvallen, moeten de broers wat justitie betreft 1500 euro smartengeld betalen. De man was door de beroving getraumatiseerd en zijn baan kwijtgeraakt.

Messen

Uit telefoongegevens bleek dat Kevin K. op 8 en 9 maart naarstig op zoek was naar geld. Zelf zei hij daarover dat hij wegens een schuld onder druk was gezet door zijn drugsdealer. Die zou ook bij de twee berovingen in Heemskerk en Beverwijk die Kevin K. bekend bekend heeft, van de partij zijn geweest. De verdachte ontkende betrokkenheid van zijn broer en het dreigen met messen.

Officier van justitie M. Kubbinga hield het erop dat de twee broers de overvallen in Heemskerk en Beverwijk hadden gepleegd. De telefonische contacten met hun dealer hadden volgens de aanklaagster waarschijnlijk te maken met drugstransacties.

Op 8 maart werd rond vijf uur ’s middags een bezorger van een snackbar in Beverwijk naar een leegstaande sportschool aan de Meerstraat gelokt. Er was voor tien euro aan eten besteld en er zou met vijftig euro betaald worden. Dientengevolge zou de bezorger zeker veertig euro wisselgeld bij zich hebben. De man werd met een mes bedreigd en gedwongen zijn iphone en vijftig euro af te geven.

In de nacht van 8 op 9 maart werd de Syrische bezorger van een pizzeria in Heemskerk naar een adres vlakbij een Albert Heijn-winkel gelokt. Ook deze man was volgens de aangifte met een mes bedreigd. De buit was tachtig euro.

Wraakactie

Kevin K. werd er ook van beschuldigd dat hij die 8e maart even na zeven uur ’s avonds onderweg in Castricum een pizzabezorger had gedwongen zijn portemonnee met 43 euro af te geven. Hij was door de aangever herkend, omdat hij vaker met zijn ex-vriendin in de pizzeria had gegeten. De verdachte ontkende. Hij veronderstelde dat een wraakactie van zijn ex op de achtergrond een rol speelde.

De uitspraken zijn op 25 juni.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen