Tandheelkundig Centrum Wognum werkt een dag voor goede doelen

Tandheelkundig Centrum Wognum werkt een dag voor goede doelen
Wognum

Normaal gesproken is Tandheelkundig Centrum Wognum op zaterdag gesloten. Komend weekend maken ze echter een uitzondering en zullen alle behandelkamers vol zitten. De reden? Een inzamelingsactie voor meerdere goede doelen.

,,Een collega van mij heeft zich eerder al eens ingezet voor het goede doel en onze praktijkeigenaar Martin Engel heeft zelfs vrijwilligerswerk in Afrika gedaan. Het bracht mij op het idee ook eens zoiets te doen. Dat is uitgelopen op de actie van komende zaterdag”, zegt tandarts Brian Groenewegen.

Tussen 9 en 15 uur steken hij en elf van zijn collega’s de handen uit de mouwen. Vanzelfsprekend blijft er ruimte vrij voor spoedgevallen, maar daaromheen zijn alle plekken helemaal volgeboekt.

Groenewegen: ,,We willen een mooie omzet draaien en dus zijn we een aantal weken geleden al begonnen met het invullen van de agenda. Handig ook voor onze patiënten. Zij hoeven nu doordeweeks geen vrij te nemen voor een afspraak.”

Uitzichtloosheid verbeteren

Een deel van de Wognumer opbrengst gaat naar Stichting Opkikker. Het G-team van handbalvereniging SEW kan ook een bedrag tegemoet zien, evenals de Zuid-Afrikaanse non-profit organisatie Freshstart.

,,Het is een kleine organisatie die zich inzet voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Ze willen ze inspireren, eigenwaarde geven, de uitzichtloosheid verbeteren en armoede aanpakken. Dit door de kinderen afval te laten inzamelen waarvoor ze per kilo punten krijgen. Zo kunnen ze sparen voor schoolspullen, kleding, speelgoed of levensmiddelen die voort zijn gekomen uit donaties van derden.”

Eerder bezocht de 32-jarige tandarts het project en dat maakte nogal indruk op hem. ,,Het was fantastisch om te zien wat voor invloed dat project op de kinderen en de stad heeft. Ik ga volgend jaar weer terug om er poetsles te verzorgen. Hopelijk met een flinke hoeveelheid tandenborstels die we met de inzamelingsactie bij elkaar krijgen. Mensen kunnen deze tegen inkoopprijs bij ons aan de balie kopen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons