Van VVD tot SP praat mee over college Zaanstad

Zaanstad

Voor de reparatie van het college wordt gesproken met GroenLinks, VVD, Partij voor de Dieren, Denk en SP. PVV. POV, DZ en Liberaal Zaanstad praten niet mee.

PvdA, Rosa, D66, CDA en Christen Unie houden volgende week een tweede gesprek met de partijen die de coalitie mogelijk gaan aanvullen. Daarna worden de onderhandelingen gestopt tot na de vakantie.

In de eerste gesprekken die woensdag zijn gehouden deed ook de PVV mee. Die partij heeft na afloop aangegeven niet verder te willen.

De partijen waarmee verder wordt gepraat hebben allemaal de bereidheid om deel te nemen in een nieuw college van burgemeester en wethouders.

De gesprekken zijn volgens René Tuijn(PvdA) op constructief verlopen. ,,Alle partijen zijn zich bewust dat het van belang is zorgvuldig te zijn, maar tegelijk er voor te zorgen dat de gemeente door kan met de uitdagingen die er zijn.’’

Volgens Jos Kerkhoven (DZ) wilde zijn partij wel in gesprek en zat hij nog op antwoord te wachten op een mail. Hij krijgt alsnog een uitnodiging, zei Tuijn.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen