Premium

Toevallig met z’n drieën tegelijk zwanger; zussen Phylicia, Candice en Daryl Spalburg binnen anderhalve week uitgerekend

Toevallig met z’n drieën tegelijk zwanger; zussen Phylicia, Candice en Daryl Spalburg binnen anderhalve week uitgerekend
De zussen Candice, Phylicia en Daryl Spalburg zijn tegelijk zwanger.
© foto Kenneth Spalburg
Zaandam

„Het was écht niet zo gepland, alhoewel bijna niemand dat gelooft”, zegt Phylicia Sherray Spalburg (30). Binnenkort bevalt zij van haar derde kindje, wat op zichzelf al heel leuk is. Maar wat het extra bijzonder maakt, is dat zij tegelijk zwanger is met haar twee zussen Candice Rachel Spalburg (32) en Daryl Ginger Spalburg (26). En niet een beetje tegelijk ook, de uitgerekende datums voor de bevalling van de zussen verschillen nog geen anderhalve week met elkaar.

„We doen altijd al heel veel samen, we zien elkaar wekelijks en gaan om het jaar met onze gezinnen op vakantie”, zegt Candice over de band met haar zussen. „Ja, we zien elkaar eigenlijk vaker dan dat we onze eigen vriendinnen zien”, vult Daryl aan. „We noemen onszelf ook echte vriendinnen van elkaar.” Verder werken ze alle drie bij dezelfde kinderopvang, samen met hun moeder. „Daarbij denken we in veel opzichten hetzelfde”, zegt Phylicia, „we roken bijvoorbeeld allemaal niet, hebben dezelfde stijl en we moeten er bijvoorbeeld alle drie niet aan denken om borstvoeding te geven.”

De zussen delen veel momenten en spullen met elkaar wat betreft de baby’s die op komst zijn. Zo wisselen ze veel kleren en speelgoed uit van hun oudere kinderen. Wat extra leuk was om te delen nu de zussen tegelijk zwanger zijn: „de babyshower die we met zijn drieën hebben gehad, met al onze gemeenschappelijke en onze eigen vrienden”, zegt Daryl.

Over de voordelen van het tegelijk zwanger zijn kunnen de zussen bijna niet stoppen. „We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, vannacht hebben we bijvoorbeeld nog contact met elkaar gehad toen we alle drie weer eens niet konden slapen met die dikke buiken”, zegt Phylicia. „En het is ook zo leuk voor later, als de kinderen wat ouder zijn. Dan kunnen ze goed met elkaar spelen”, gaat Daryl verder.

Nadelen zijn er eigenlijk niet, op één ding na: „De namen”, zegt Phylicia. „We hebben dus echt dezelfde smaak en dat geldt ook voor de namen van onze kinderen. Die moesten we dus al wel van elkaar weten, voor de zekerheid. Niet dat je ineens vlak voor je bevalling hoort dat je zusje de naam die jij in je hoofd had aan haar kind heeft gegeven.” Ondertussen zijn ze er samen uitgekomen, maar voor de rest van de wereld blijven de namen uiteraard nog even een verrassing.

Tot nu toe verlopen de zwangerschappen van de drie geheel zonder moeilijkheden en daar zijn de zussen maar al te blij mee. „Maar ja, zenuwachtig voor de bevalling worden we wel al een beetje”, zegt Candice. „We hopen natuurlijk wel dat we bij elkaars bevallingen kunnen zijn, maar dat wordt nog wel spannend. Het zou wel heel toevallig zijn, maar misschien bevallen we wel tegelijk.” Voor de opa’s en oma’s van de kinderen wordt dat misschien wel rennen in het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen