Slecht asfalt op fietspad Baandert; kruising twee dagen dicht

Slecht asfalt op fietspad Baandert; kruising twee dagen dicht
De rotonde met de Maerelaan is volgende week woensdag en donderdag afgesloten.
© Heleen Vink
Heemskerk

Het fietspad op de rotonde van de Baandert met de Maerelaan in Heemskerk is niet goed. Daarom moet het al na een half jaar opnieuw geasfalteerd worden. De rotonde is daardoor volgende week woensdag en donderdag afgesloten.

Het doorgaand verkeer wordt die dagen wordt omgeleid via de Prof. ten Doesschatestraat en de Laan van Assumburg.

De fietspaden langs de Baandert en de twee rotondes bij de Maerelaan en de Jan van Kuikweg zijn eind vorig jaar geasfalteerd. Maar eigenlijk was het toen te koud daarvoor. Het werk kon echter toen niet wachten omdat de Baandert deel uitmaakt van de omleidingsroute voor de Tolweg, die in januari voor een heel jaar afgesloten werd.

Zoals gevreesd werd, blijkt nu dat het asfalt op de rotonde met de Maerelaan ’niet de gewenste kwaliteit’ heeft, zegt Robert van Galen van de gemeente Heemskerk. ,,De kans bestaat dat het asfalt stuk kan vriezen in de komende winter.’’

Daarom heeft de gemeente besloten om de fietspaden van deze rotonde in de zomer opnieuw te asfalteren. Ze wachtte daarmee tot de eerste week van de schoolvakantie, zodat de scholieren van Heliomare aan De Velst er geen last van hebben.

De rotonde is op woensdag 17 en donderdag 18 juli afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met de hulp van borden. Daarnaast worden verkeersregelaars ingezet op de kruising Laan van Assumburg – Jan van Kuikweg vanwege de drukte op de Jan van Kuikweg.

Naar verwachting wordt de rotonde die donderdag aan het einde van de middag weer vrijgegeven voor het verkeer.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons