Primeur AZ: eerste competitieduel wordt op zondagavond gespeeld

Primeur AZ: eerste competitieduel wordt op zondagavond gespeeld
ALKMAAR

AZ begint het nieuwe seizoen met een primeur. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen wordt gespeeld op een zondagavond. Dat is nog niet eerder gebeurd.

AZ-Fortuna Sittard, op 4 augustus, stond aanvankelijk gepland op zondagmiddag.

Maar omdat AZ drie dagen eerder, op donderdagavond 1 augustus, in Gothenburg tegen BK Häcken speelt (voorronde Europa League) heeft de club gevraagd of de eredivisiewedstrijd tegen Fortuna Sittard iets verschoven kan worden. De KNVB stemde daarmee in. De aftrap is nu verschoven naar zondagavond 20 uur.

Clubs die Europees voetbal spelen hebben de mogelijkheid hun wedstrijd naar de avond te verplaatsen. Die afspraak is voor aanvang van dit seizoen gemaakt tussen de Eredivisie CV en de KNVB.

Het moet ervoor zorgen dat de clubs die Europees spelen - en daarmee ’het belang van het Nederlandse voetbal dienen’ - in eigen land niet de dupe worden van hun doordeweekse Europese verplichtingen.

,,We hebben dit afgesproken met alle clubs om de kwaliteit van de eredivisie te verbeteren. De verplaatsing naar het zondagavondtijdstip wordt per keer bekeken en de keuze wordt gemaakt op basis van sportieve gronden’’, meldt de KNVB.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen