Volendamse tennisser Frank Kemper slaat zich overtuigend door kwalificaties Boekweit

Volendamse tennisser Frank Kemper slaat zich overtuigend door kwalificaties Boekweit
Frank Kemper in actie op de banen bij Juliana.
© Foto Marcel Rob
Volendam

Het is een drukke tennisweek voor Frank Kemper. Met drie overtuigende zeges in de kwalificaties sloeg de Volendammer zich de afgelopen twee dagen naar het hoofdschema van het sterk bezette Boekweit ranglijsttoernooi (vier sterren) in Hoorn. Tegelijkertijd treedt hij deze week - hetzelfde geldt voor Jasper Smit - aan bij de clubkampioenschappen van Dijkzicht.

Nu is Kemper (19) het inmiddels wel gewend om veel uren op de tennisbaan te staan. Hij richt zich sinds dit jaar volledig op de sport en traint 25 uur per week, waarvan meer dan de helft tennis (verder vier uur kracht en zeven uur conditie). Ook draaide hij een dubbele voorjaarscompetitie: op zaterdag speelde hij met Dijkzicht in de topklasse voor mannen en op zondag speelde hij gemengd tweede klasse bij Juliana in Hoorn, waar het Boekweit-toernooi wordt gehouden. Zijn cijfers daarin liegen er niet om: hij won alle tien zijn singles en zeven van de negen dubbels. Bij Juliana speelde hij ook nog twee mixen, die wel beide verloren gingen.

De enkelspecialist moest drie partijen winnen om in Hoorn het hoofdschema te bereiken en deed dat met verve. Maandag gunde hij in zijn eerste wedstrijd tegenstander Carlos Etty nog vier games (6-3 en 6-1), waarna even later Romnick Evangelista met 6-1 en 6-0 naar huis werd gestuurd. Dinsdag slaagde Lucas van Flymen er in een Waterlands onderonsje zelfs niet in om ook maar één game af te snoepen van Kemper (tweemaal 6-0). De Oosthuizenaar, in de voorjaarscompetitie teamgenoot van Kemper bij Juliana, verraste in de eerste kwalificatieronde nog door de als zesde geplaatste Gosse Panagoulopoulos te verslaan (3-6, 6-0 en 6-1) en in de tweede ronde rekende hij af met Menno Nolten: 7-5, 6-2. Van Flymen maakte als ’lucky loser’ nog kans om door te gaan, maar zag daarvan af vanwege een voetblessure.

,,Die partij ging daardoor ook sneller dan normaal’’, aldus Kemper. Hij kreeg van de organisatie zondagavond een wildcard aangeboden om rechtstreeks in het hoofdschema te komen. ,,Omdat het mijn club is. Ik heb nee gezegd, omdat het toernooi zo sterk bezet is. Ik vond het zonde om maar één potje te spelen en die kans bestaat, want er zitten jongens tussen die nog een maatje te groot zijn.’’

Het Boekweit-toernooi is volgens de als eerste geplaatste Bart de Gier zelfs ’sterker dan ooit’, met onder anderen Igor Sijsling en Boy Westerhof op de deelnemerslijst. ,,Dit is mijn zesde toernooi en hoewel mijn niveau er wel is, loopt het toch wat minder dan gehoopt. Ik had af en toe pech met de loting. Zo lootte ik een keer in de eerste ronde Bart de Gier en een keer een Nieuw-Zeelandse jongen die later het toernooi won. Leuk hoor, tegen dat soort gasten, maar ik kom op een punt dat ik liever een paar rondjes win en dan pas tegen zo’n tennisser hoef.’’ Het zat echter weer niet mee; Kemper is aan de als derde geplaatste Jesse Timmermans gekoppeld.

Bij de vrouwen behoort de Edamse Dominique Karregat tot de favorieten en doen verder de Zaanse zussen Chelsea en Jasmine Apawti van Neckslag mee.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons