Tata Steel Chess Tournament op bezoek in PSV Stadion

Tata Steel Chess Tournament op bezoek in PSV Stadion
Dit jaar waren de schakers van Tata Chess in de Pieterskerk in Leiden. Op de voorgrond spelen Magnus Carlsen en Viswanathan Anand tegen elkaar.
© Foto EPA/Koen Suyk
Wijk aan Zee

De topschakers van het Tata Steel Chess Tournament spelen begin volgend jaar een ronde in het PSV Stadion in Eindhoven.

Onder de noemer Tata Steel Chess on Tour wordt sinds een aantal jaar tijdens het toernooi door de schakers uit de hoofdgroep twee keer uitgeweken naar een andere locatie dan de vaste locatie in Wijk aan Zee. Zo werd er tijdens de afgelopen edities onder andere geschaakt in het Rijksmuseum, het Spoorwegmuseum, voetbalstadion De Kuip en in Theater de Vest in Alkmaar.

Donderdag 16 januari 2020 is de vijfde ronde van het schaaktoernooi dus in het PSV Stadion in Eindhoven. ,,Topvoetbal en topschaken, een fysieke sport en een denksport”, stelt Myra Rooselaar, voorzitter van het grootste schaaktoernooi van Nederland. ,,Voor je gevoel liggen ze mijlenver uit elkaar, maar ze hebben meer gemeen dan op het eerste oog lijkt. Ze versterken elkaar zelfs. Fysieke sporten hebben innovatieve concepten en strategisch denken nodig om de absolute top te kunnen bereiken. En omgekeerd is het voor schakers belangrijk om lichamelijk fit te zijn.”

De 82e editie van het Tata Chess wordt gehouden van 10 tot en met 26 januari 2020.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Meest gelezen