Fortuna Wormerveer loot in KNVB-beker Ter Leede, OFC naar DOVO

Fortuna Wormerveer loot in KNVB-beker Ter Leede, OFC naar DOVO
Met de winst op SVA plaatste Fortuna zich voor de landelijke beker.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Voetbal

Fortuna Wormerveer heeft in de eerste ronde van de landelijke KNVB-beker Ter Leede als tegenstander geloot. OFC treft DOVO.

Het naar de eerste klasse gedegradeerde Fortuna verzekerde zich halverwege april van deelname aan het ’grote’ bekertoernooi. De ploeg versloeg in de kwartfinale van het district West 1 in een Zaans onderonsje SVA en de laatste vier mogen altijd het nieuwe seizoen beginnen in de landelijke beker.

De Sassenheimse tegenstander, die thuis speelt tegen Fortuna, heeft een aanmerkelijk beter seizoen achter de rug. Met een bijna foutloze tweede seizoenshelft kaapte Ter Leede de titel in de zaterdaghoofdklasse weg voor de neus van Volendam en het speelt dit seizoen in de derde divisie.

Een andere derde divisionist, OFC, heeft DOVO als tegenstander geloot in de KNVB-beker. Dat voetbalt op hetzelfde niveau, maar dan op zaterdag waar het komend seizoen onder meer Ter Leede dus tegenkomt. De Oostzaners spelen uit in Veenendaal.

De loting van de eerste kwalificatieronde werd zaterdagochtend in Utrecht verricht. De wedstrijden staan gepland voor het weekeinde van 17 en 18 augustus. Andere regionale clubs die in actie komen zijn Odin’59 en ADO’20, die beide thuis in Heemskerk spelen tegen respectievelijk Gemert en ONS Sneek.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons