Motorcoureur Rob Hartog racet naar 4 WK-punten in Engeland, Glenn van Straalen komt twee seconden te kort

Motorcoureur Rob Hartog racet naar 4 WK-punten in Engeland, Glenn van Straalen komt twee seconden te kort
Een twaalfde plek op Donington Park leverde Rob Hartog gisteren 4 WK-punten op.
© Foto Vaclav Duska Jr.
Castle Donington

Rob Hartog heeft zondag zijn beste resultaat van het seizoen behaald in het WK Supersport 600. Op het Britse circuit Donington Park eindigde de Abbekerker als twaalfde. Het leverde hem vier WK-punten op.

Hartog vertrok vanaf de zestiende startpositie, schoof de coureur op naar de vijftiende plaats, maar miste de aansluiting met de groep rijders die streden voor een plek in de top tien. Omdat hij zich wel wist los te rijden van de mannen achter zich, kwam hij alleen te rijden. Omdat de 27-jarige coureur een goed tempo bleef draaien, kon hij in de slotfase Hikari Okubo nog passeren. In de laatste ronde profiteerde Hartog van een valpartij voor hem, waardoor hij als twaalfde over de finishlijn kwam.

De vier WK-punten brengen het totaal van Hartog naar negen punten. ,,Overall gezien hebben we de laatste evenementen stappen voorwaarts gemaakt. Dit is de beste uitslag van het seizoen tot nu toe. Ik had in het begin iets harder moeten rijden om de groep voor mij te kunnen volgen, maar ik heb een hele stabiele race gereden qua rondetijden en dat is positief. Net zoals dat we dit tot het einde kon volhouden en ik Okubo nog kon passeren’’, aldus Hartog na afloop van de race.

Glenn van Straalen slaagde er in Engeland niet in om ook punten toe te voegen aan zijn totaal. De Hoogkarspeler kwam als zestiende onder de geblokte vlag door. Hij kwam twee seconden tekort om in de punten te finishen.

,,De openingsfase was niet verkeerd en ik wist een aantal plaatsen te winnen. Ik kon net niet de aansluiting vinden voor de punten. Ik verloor veel tijd in de laatste sector en dat was erg jammer, omdat ik in de overige sectoren wel tijd wist te winnen op de rijders voor mij. Het was een lastige race en het is balen dat we zonder punten de zomerstop ingaan’’, reageerde Van Straalen op zijn race.

Voor de twee West-Friese motorcoureurs breekt er nu een lange zomerstop aan. De volgende World Supersport race is pas over twee maanden, van 6 tot en met 8 september op het Portugese circuit van Portimao.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons