Premium

Hoeben voelt zich al thuis bij Telstar tegen IJmuiden: 6-0

Hoeben voelt zich al thuis bij Telstar tegen IJmuiden: 6-0
Tuur Hoeben gaf tegen IJmuiden direct zijn visitekaartje af met een assist.
© Foto United Photos/Rob van Wieringen
Velsen-Zuid

Het was het verhaal van trainer Mike Snoei dat Tuur Houben naar Telstar trok. Zonder die trainer voor de groep begon de Belg tegen IJmuiden gretig aan zijn nieuwe avontuur.

Vlak voordat Mike Snoei naar De Graafschap vertrok, wist hij de 23-jarige Belg te overtuigen van een stap naar Telstar. De trainer was onder de indruk van de professionaliteit en gedrevenheid van de linksbenige Houben.

De kleine speler wist in zijn 2,5 jaar bij MVV nooit een vaste basisplaats te veroveren, maar kwam toch tot 65 wedstrijden in de eerste divisie. ,,Ik hing er altijd net een beetje tegenaan. Helaas heb ik nooit echt door kunnen breken. Telstar biedt mij nu een nieuwe kans. Het is een wel een aardige stap, want bij MVV zat ik nog vlakbij mijn thuisstad Sint Truiden. Mijn vriendin woont daar nog, dus dat zal soms lastig zijn. Ik ben gelukkig goed opgevangen door de mensen op de club. Ik betrek binnenkort een woning in Velserbroek.”

Het liefst speelt de Belg op de nummer 10 positie achter de spits. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen vv IJmuiden op de open dag van Telstar begon hij als rechtsbuiten. In de eerste helft vormde hij samen met Senne Lynen en Melle Springer het creatieve blok achter diepe spits Richelor Sprangers (overgekomen van NAC, vorig seizoen verhuurd aan Helmond Sport) Alle drie de linkspoten zijn technisch vaardig en snel genoeg om een man uit te schakelen. Na een goede passeerbeweging van Hoeben kon Melle Springer in de achttiende minuut de score openen.

Dat Hoeben nu niet Mike Snoei maar Andries Jonker voor de groep treft was omschakelen. ,,Tuurlijk, ik schrok wel even. Ik had een goed gesprek gehad met Mike, vanwege hem koos ik voor Telstar. Met de nieuwe trainer heb ik nog niet echt uitgebreid gesproken. Maar ik ga ervan uit dat ik ook onder hem een kans krijg en zal met dezelfde instelling aan de slag gaan.”

Het drietal Hoeben, Lynen en Springer, was in de eerste helft de witte motor. Springer scoorde twee keer, Lynen legde er een bal in en gaf liefst drie assists. ,,Het ging lekker, ja. Ik heb meteen een klik met Tuur. Als we de bal aannemen, hebben we direct oogcontact”, aldus de eveneens Belgische speler.

Jonker had ook genoten van het samenspel van de aanvallende middenvelders met Sprangers. ,,Het is leuk om te zien dat die jongens na een weekje trainen al aardig met elkaar samenspelen. Ik heb vandaag een bevestiging gekregen van wat ik deze hele week heb gezien. Een team dat enthousiast is en heel graag wil, maar ook nog vaak slordig is.”

Tegen IJmuiden liet Andries Jonker twintig verschillende namen spelen. Denzel Budde van Jong NEC speelde negentig minuten centraal achterin. Redouan Taha van FC Twente stond in de eerste helft linksback. Bradley Vliet (Cambuur Leeuwarden) nam het in de tweede helft van hem over. Charlie Gilmour van Norwich City maakte in de tweede helft een gedegen indruk. De andere proefspelers, Timi Odusina en Redouan El Yaakoubi, kwamen niet in actie.

Jonker gaat snel het gesprek aan met de proefspelers. ,,Ze kunnen allemaal het niveau aan, maar ze moeten wel echt een toegevoegde waarde zijn. We hebben al een piepjonge groep. Het zou fijn zijn als we voetballers vinden die het geheel nog wat meer body kunnen geven.”

Telstar 1e helft: Van der Maaten; Taha, Korpershoek, Budde, Bronkhorst; Najah, Dijkstra, Springer, Lynen, Houben; Sprangers.

Telstar 2e helft: Swolfs; Vliet, Groot, Budde, Gilmour, Aarts; Dijkstra (72. Lynen), Berensteijn, Vlijter; Kharchouch; Swijghuisen.

IJmuiden Wester; I. Hille, Prinsse, F. Hille, Blok (58. Heinemeijer); Van den Berg, Stoker (58. Balm), Heeres (58. Rijs), Van Essen; Post (58. Stoianovic), Eefting (58. Dominqus)

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen