Explosie in centrum Amsterdam, hotel gedeeltelijk ontruimd

AMSTERDAM

Een explosie heeft zaterdagochtend vlak bij het Vondelpark in Amsterdam veel schade veroorzaakt aan meerdere panden en voertuigen.

De knal in de Korte van Eeghenstraat was in grote delen van de stad te horen. Volgens de politie is er iets op straat ontploft. Er is uitgebreid onderzoek gedaan door het Team Explosieven Verkenning en de Explosieven Opruimingsdienst om vast te stellen om wat voor explosief het ging. Maar het is nu nog niet te zeggen wat er is ontploft en waarom. Dat wordt nog verder onderzocht, aldus de politie.

De explosie was vlak bij een hotel, dat gedeeltelijk werd ontruimd. Een aantal gasten is opgevangen in een ander hotel in de buurt.

Vorig jaar oktober werd voor het hotel waar de ontploffing was ook al een handgranaat gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst heeft die toen ontmanteld en verwijderd. De handgranaat werd waarschijnlijk gegooid door iemand die er op een snorfiets of scooter vandoor is gegaan. In die periode werden bij diverse horecazaken in Amsterdam handgranaten gevonden.

Er zijn zaterdag geen gewonden gevallen. Wel zijn voor de zekerheid twee mensen gecontroleerd in een ambulance.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen