Hovocubo mag niet mopperen met de loting voor de Champions League: ’Wij zijn favoriet om de poule te winnen’

Hovocubo mag niet mopperen met de loting voor de Champions League: ’Wij zijn favoriet om de poule te winnen’
Hovocubo-trainer Sander van Dijk ziet zijn ploeg als favoriet om in eigen huis de voorronde van de Champions League te overleven.
© Archieffoto
Hoorn

Hovocubo begint op 27 augustus als favoriet aan de voorronde van de Champions League. Die conclusie trekt trainer Sander van Dijk daags na de loting in Zwitserland. In poule G werden de Hoornse zaalvoetballers gekoppeld aan London Helvecia, Lynx FC en PYF Saltires.

Het zijn de landskampioenen van respectievelijk Engeland, Gibraltar en Schotland. Niet direct zaalvoetballanden die schrik aanjagen. ,,We hadden het een stuk slechter kunnen treffen’’, beaamt Van Dijk. ,,De kampioenen van Frankrijk, Italië en Roemenië bijvoorbeeld wilde ik graag ontlopen.’’

De winnaar van de voorronde, die wordt gehouden in Hoorn, reist voor de groepsfase af naar Wit-Rusland. Hoewel Van Dijk zijn ploeg goede kans geeft om die ronde te bereiken, gaat hij daar nog niet direct op zoek naar een hotel. Het is een les die hij afgelopen seizoen op pijnlijke wijze leerde in Litouwen.

De Hoornse ploeg speelde daar toen in de voorronde tegen SS Murata uit San Marino, Reading Futsal Club uit Engeland en thuisclub FK Vytis. ,,Toen dachten we vooraf ook dat we de volgende ronde zouden halen. Tot we daar kwamen en een thuisclub troffen die zat vol gedouwd met Brazilianen en Spanjaarden’’, zegt Van Dijk. Na twee ruime zeges werd de laatste en beslissende wedstrijd door Hovocubo met 4-3 verloren van FK Vytis en zat het Europese avontuur erop.

Van Dijk woonde de loting in Nyon donderdag bij en leerde daar dat London Helvecia een soort FK Vytis is. ,,De mensen van die club waren ook aanwezig. Zij vertelden dat ze met een aantal Engelsen spelen, maar vooral met Brazilianen en Spanjaarden. Ze maken vandaag bekend dat ze een speler van Inter Movistar, de Spaanse topploeg, hebben gecontracteerd. Dat zal daar geen basisspeler zijn, maar het zegt wel iets over de mogelijkheden bij die club en over hun intenties.’’

Van de andere twee tegenstanders weet Van Dijk nog niet veel. ,,Daar gaan we ons de komende tijd in verdiepen.’’

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons