Avondje op kunstproject De Nollen moet Helders Cultuurcafé laten groeien

Werk van Rudi van de Wint op het Nollenproject
© PR foto
Den Helder

Het Cultuurcafé is een jaar of twee geleden in het leven geroepen met het doel instellingen, verenigingen en andere partijen op cultuurgebied met elkaar in contact te brengen. „Om de samenwerking te bevorderen. Als je elkaar kent, ga je sneller met elkaar om tafel zitten dan wanneer er nooit contact is geweest”, zegt Anke de Vries van Citymarketing. „De opzet is om kruisverbindingen tot stand te brengen.” Denk bijvoorbeeld aan een koor en een galeriehouder, die komen misschien wel samen op een leuk idee, schetst De Vries.

Het Cultuurcafé wordt twee keer per jaar gehouden, steeds op een andere locatie. Het wordt gewoonlijk bezocht door veertig tot zestig personen. „Maar we hebben een lijst van 110 culturele instellingen en verenigingen, dus het bezoekersaantal kan omhoog. En misschien zijn er ook nog mensen die iets met cultuur doen en die we nog niet bereikt hebben.”

Al die actievelingen binnen de cultuur van Den Helder zijn woensdagavond 10 juli welkom op kunst- en natuurproject De Nollen. Er zijn in de glazen ontvangstruimte twee lezingen over het project en daarna is er een rondleiding over het terrein. Als besluit is er tot elf uur een netwerkborrel. Het gratis programma start om acht uur, vanaf half acht is de inloop. Aanmelden kan tot 8 juli (met vermelding van het aantal personen) via tel. 674601 of info@citymarketingdenhelder.nl

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.