Premium

Zeven ton meer voor FC Volendam: Nieuwe wind legt club vooralsnog geen windeieren

Zeven ton meer voor FC Volendam: Nieuwe wind legt club vooralsnog geen windeieren
De voetballers van FC Volendam maken zich op voor de selectiefoto.
© Foto Jaap van der Pijll
Volendam

De jaarlijkse persdag; Wim Jonk had er als speler nooit een hekel aan, maar de verplichting stond ook zeker niet op het lijstje van zijn meest favoriete bezigheden. Dat laatste is nog altijd zo, laat de trainer van FC Volendam na de fotosessie lachend weten. „Maar het is ook zeker niet vervelend. Bovendien is dit weer een mogelijkheid om onze visie over het voetlicht te brengen.”

Jonk trekt de vergelijking met de supportersavond, waar hij vrijdag zijn opwachting maakte. „Het is, zeker in deze fase, uitermate belangrijk om goed te communiceren met de achterban, duidelijk maken wat we doen. En vooral waarom. Tot nog toe hebben we slechts één speler (Zakaria el Azzouzi, red.) gehaald. Supporters zijn ongeduldig, willen graag dat er zo snel mogelijk meer versterkingen worden binnengehaald. Door uit te leggen waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, wordt voorkomen dat er irritaties ontstaan.”

Veel nieuws levert de bijeenkomst in het Kras-stadion niet op. Behalve dat wordt onderstreept dat de komst van Jonk en consorten de club geen windeieren legt. Het optimisme bij de beleidsmakers is in ieder geval groot: de begroting is ten opzichte van vorig seizoen met zeven ton opgeschroefd.

De spelers werken zich lachend door de plichtplegingen heen. De groep werkte zaterdag de eerste training af. In de eerste drie dagen hebben de spelers aan de verwachtingen van Jonk voldaan. „Misschien zelfs nog wel meer.” De voormalig international gebruikt een technische bespreking van een dag eerder als voorbeeld. „Ik heb dat moment gebruikt om spelers te observeren. Zo’n bespreking op het veld zijn niet de meest favoriete momenten voor een voetballer. Het was bovendien warm, waardoor de aandacht nog sneller verslapt. Maar wat ik heb gezien van de jongens viel bepaald niet tegen. Sterker, ik werd positief verrast.”

Volendam neemt het zaterdag in Purmerend op tegen Purmersteijn (14.30 uur). De wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer is geschrapt. Een besluit waar vooral doelman Nordin Bakker van baalt. Hij kwam tot twee seizoenen terug uit voor de Zaanse club. „Heel jammer, ik had het graag tegen mijn maten opgenomen. Maar omdat Fortuna uit de hoofdklasse is gedegradeerd naar de eerste klasse begint die ploeg drie weken later aan de competitie en dus ook aan de voorbereiding van het seizoen. Het is niet anders.”

Volendam begint 9 augustus aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Met de ambitie om kampioen te worden, laat Jonk weten op een toon die het midden houdt tussen ernst en humor. „Het zou vreemd zijn als we die ambities niet zouden hebben. Ik ga ervan uit dat ook alle anders clubs graag de titel willen pakken.’’

,,Of dat voor ons realistisch is, zal moeten blijken. De club heeft niet bepaald de allerbeste seizoenen van haar bestaan achter de rug. Het aanvallende systeem dat we voor ogen hebben erin slijpen, zal ook tijd vergen. Maar als je niet de ambitie hebt om te winnen, dan hoef je ook niet aan de competitie te beginnen. Toch?”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen