Sportclub en basisschool komen in actie voor zieke Bas uit Andijk

Sportclub en basisschool komen in actie voor zieke Bas uit Andijk
Spelers van Sporting Andijk doen voor clubgenootje Bas mee aan de Run for Kika in Alkmaar.
© Jan Mulder fotografie
Andijk

Zoveel mogelijk geld ophalen. En tegelijk hun zieke club- en schoolgenootje Bas Bloemendaal een hart onder de riem steken. Met dat doel komen leden van Sporting Andijk en leerlingen van de Kuyperschool deze week in actie.

Op initiatief van Marijke de Jong - juf van de achtjarige Bas in groep 5 - staat er woensdag van alles te gebeuren op de Kuyperschool in Andijk. Zo wordt er een sponsorloop gehouden en is er een verloting met mooie prijzen. Ook zullen er ’kanjers met lef’-armbandjes worden verkocht en staat er een grabbelton.

Lees ook: Gezin van ernstig zieke Bas (8) uit Andijk voelt zich gedragen door het hele dorp

De opbrengst gaat naar drie goede doelen: CliniClowns, de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en het Prinses Maxima Centrum. De kleuters en groep 8 van de basisschool aan de Buttervin rennen van 8.45 tot 9.30 uur en de tussenliggende klassen van 9.45 tot 10.30 uur.

Run for KiKa

Een deel van de in totaal ruim 250 kinderen trekt komende zondag opnieuw de hardloopschoenen aan. Dan doet Sporting Andijk mee aan de Run for KiKa in Alkmaar. ,,De ziekte van Bas heeft me heel erg aangegrepen”, vertelt Yvonne van Schalkwijk, die bij de vereniging uit Andijk voetbaltrainer en coördinator van een aantal jeugdteams is.

,,Mijn neefje heeft, net voor zijn eerste verjaardag, ook leukemie gehad. Dat is gelukkig goed afgelopen. Toen ik hoorde dat Bas dezelfde diagnose had gekregen en jeugdcoach Martin Aker met het idee kwam om aan de KiKa-run mee te doen, wilde ik me daar meteen voor inzetten.”

Dijkpop

Samen met Aker en Erik Groot - een oom van Bas - heeft ze ervoor gezorgd dat in totaal 22 lopers zich hebben aangesloten bij ’Team Sporting Andijk’. ,,Het is jammer dat het de avond ervoor Dijkpop is”, zegt Van Schalkwijk, die in Alkmaar de jongste jeugd zal begeleiden bij hun loop over één kilometer. ,,Anders hadden er veel meer leden meegedaan. Dat weet ik zeker. Gelukkig wilden wel heel veel mensen sponsoren. Echt fantastisch hoe betrokken iedereen is.”

Dat mag gezegd. Tot nu toe hebben al ruim vijfhonderd sponsors een bijdrage gedaan op de website van de Run for KiKa. Met veruit de meeste steun voor Thom Bloemendaal, de tienjarige broer van de zieke Bas, staat de teller voor het team nu op 8.338,04 euro. En de deelnemers van Sporting Andijk, die één, vijf of tien kilometer lopen, kunnen nog steeds gesponsord worden: www.runforkika.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen