Mats Seuntjens verlaat AZ en gaat naar Genclerbirligi

Mats Seuntjens verlaat AZ en gaat naar Genclerbirligi
Mats Seuntjens afgelopen seizoen tijdens AZ-Ajax in duel met Daley Blind.
© Foto ANP
Alkmaar

Mats Seuntjens speelt komend seizoen in Turkije. De club Genclerbirligi uit Ankara heeft hem overgenomen van AZ.

Vanwege de op handen zijnde transfer was Seuntjens maandagochtend al niet met AZ vertrokken naar het trainingskamp in Epe. De andere twee spelers die vorige week op zoek mochten naar een nieuwe club, Marko Vejinovic en Bjørn Johnsen, zijn wél mee.

Seuntjens (27) had bij AZ nog een contract tot de zomer van 2020. Hij kwam in 2016 naar AZ, dat hem overnam van NAC. In de eerste twee seizoenen was hij vaak de ideale ’twaalfde man’, die op veel posities werd ingezet als er blessures of schorsingen waren. In zijn derde seizoen, afgelopen seizoen, werd hij basisspeler. Niet als middenvelder, waar hij doorgaans speelde, maar als spits.

Voorafgaand aan dit seizoen kreeg Seuntjens te horen dat de nieuwe trainer Arne Slot dat zijn kansen op een basisplaats niet heel groot zouden zijn. Datzelfde gold voor Vejinovic en Johnsen. De drie gaven daarop te kennen dat ze graag wilden uitkijken naar een andere club. Ze hoefden daarom de eerste anderhalve week van de voorbereiding niet mee te trainen. Zo hadden ze alle gelegenheid om met andere clubs te praten.

De afspraak tussen AZ en de drie was dat ze weer zouden aansluiten bij de selectie als ze op 1 juli nog geen nieuwe club hadden gevonden.

Voor Vejinovic en Johnsen is dat het geval. Vandaar dat zij vanaf nu weer meedraaien met de selectie. ,,Het zijn goede spelers. Het is niet zo dat ze van ons weg móeten. Ze hebben zelf de keuze gemaakt dat ze liever vertrekken, omdat hun perspectief op speeltijd hier minder groot is dan ze zouden willen. Maar als ze geen club vinden, sluiten ze weer bij ons aan’’, zei Slot er eerder al over.

Genclerbirligi promoveerde afgelopen seizoen naar de hoogste klasse in Turkije.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons