Premium

IJsboxen met water en koude handdoeken voor in de nek op alle banen bij Tannes 2019

IJsboxen met water en koude handdoeken voor in de nek op alle banen bij Tannes 2019
Marck Limmen tijdens de finale HE3 van Tannes 2019.
© Martin de Haan
Tennis

,,Wordt er nog getennist?’’, vroeg een bezoeker zich af op de Facebook-pagina van Tannes Senioren. Nu stonden er inderdaad veel eetgerechten op die site vermeld. Het thema van Hopman Tannes 2019 was dit jaar culinair. Maar getennist werd er wel degelijk op sportcomplex ‘Het Vennewater’.

Ruim 400 mannen en vrouwen hadden zich ingeschreven voor een week tennis onder soms tropische omstandigheden. De organisatie had ook een uitgebreid hitteplan opgesteld. ,,We hebben afgelopen zaterdag twee EHBO-dames full time stand by gehad”, vertelt één van de toernooileiders Maureen Beerepoot. ,,Er waren gevallen die gekoeld moesten worden. Er waren ijsboxen met water en koude handdoeken voor in de nek op alle banen. We waren goed voorbereid.”

,,De KNLTB heeft ook richtlijnen hiervoor’’, legt de andere toernooileider Daan Tesselaar uit. ,,Die werken met een hitte indicator. Als die boven de 34 graden komt, moet je verkort spelen. Maar hij is niet boven de 30 graden geweest”.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het Heilooër tennistoernooi was de finale in de heren enkel 3 tussen Marck Limmen, winnaar van jaargang 2018, en Denny van der Weg. Zij waren ook de enige die zich hadden ingeschreven met speelsterkte 3.

’s Ochtends had Limmen met zijn dubbelpartner Joey van der Sleen de heren dubbel 3 gewonnen door Nanno Mein en Richard Muileboom te verslaan met de cijfers 6-4 en 7-6 (tie break: 7-1). ,,Het was geen beste wedstrijd”, moest Limmen erkennen. ,,Soms slordig, maar we hebben gewonnen en daar gaat het om.”

De slordigheid was tijdens de enkel finale nog niet uit het spel van de 52-jarige Limmenaar verdwenen. De eerste set werd nog moeizaam gewonnen met 7-6 (tiebreak: 7-4), maar daarna kantelde de partij richting Van der weg die met zijn krachtige forehand een ijzersterk wapen in huis had. De tweede set besliste de 49-jarige Heilooënaar overtuigend met 6-3. De derde set werd ongekend spannend. Bij de 4-3 stand in het voordeel van Van der Weg kwam zijn voorsprong in gevaar door enkele onnodige fouten met zijn forehand. Limmen kon bij enkele voordeelsituaties bij deuce niet profiteren van de korte inzinking van zijn tegenspeler. De lange rally eindigde in 5-3. Doordat Van der Weg daarna zijn service behield kon hij de marathonpartij die bijna drie uur duurde, winnend afsluiten met 6-4.

Twee koppels

Bij de dames was er in de enkel geen inschrijving in categorie 3. Wel in de dubbel, maar slechts twee koppels. José Kocken en Lous Oudejans moesten het opnemen tegen Lianne Bruin en Nina Forakis. De eerste partij werd dinsdag met 6-2 en 6-3 gewonnen door het duo Kocken/Oudejans, maar behaalde prestaties in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De tweede wedstrijd leverde een overwinning op voor Bruin en Forakis (2-6, 6-4 en nogmaals 6-4). Maar doordat Kocken en Oudejans een set meer hadden gewonnen over de twee duels, mochten zij de eerste prijs in ontvangst nemen.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen