Premium

Dorpsplein Callantsoog vol eten en eters tijdens Oog op Food

Dorpsplein Callantsoog vol eten en eters tijdens Oog op Food
De kraam van Siesom Thaifood heeft over aanloop niet te klagen.
© Foto Maite Pérez y Pérez
Callantsoog

De geur van lekker eten waait je tegemoet wanneer je in de buurt komt van het dorpsplein in Callantsoog. Hier vindt deze zondag van een uur ’s middags tot haf tien ’s avonds het culinaire evenement Oog op Food plaats.

Op het dorpsplein staan kramen van verschillende restaurants uit de buurt. Hier kunnen bezoekers heerlijke hapjes bestellen zoals pulled pork, verse friet of groentebitterballen. Ook is er een springkussen dat duidelijk in de smaak valt bij de kleintjes en geschminkte kinderen rennen rond.

„We boffen met het weer” zegt Vika Strenkovska, medewerkster van restaurant Dorpzicht, als het evenement op gang begint te komen. „Te mooi weer is niet ideaal voor zo’n dag. Iedereen ligt dan te bakken op het strand in plaats van dat ze bij ons een hapje komen doen. We verwachten dat er aan het einde van de middag nog veel meer mensen komen. Het wordt nog gezelliger dan dat het nu al is.”

Minifestival

Het dorpsplein loopt ondertussen helemaal vol. Zowel toeristen als buurtbewoners komen even kijken wat er allemaal te snacken valt. De tafels zijn gevuld en door de muziek hangt er de gezellige sfeer van een minifestival.

De kraam van Siesom Thaifood springt er tussen uit. De hele middag staat er een grote rij en de eigenaresse Chantal Kouseband heeft het bijna te druk voor een praatje. Siesom bestaat van allemaal Thaise familierecepten en de bezoekers zijn er gek op. „Vandaag kwam er een vrouw uit Engeland die al twee weken in Nederland is. Ze proefde een van mijn gerechten en zei dat dit het lekkerste is wat ze in al die dagen heeft gegeten. Dat is echt het mooiste compliment dat je kunt krijgen.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen