Vol terras van ’t Bolle Tonnetje in Hilversum juicht voor de winnende Oranje Leeuwinnen

Applaus voor de Oranje Leeuwinnen na het laatste fluitsignaal.© foto hmc

Susanne van Velzen
Hilversum

,,Let maar op, het wordt 2-0. Ik weet het zeker.” De vrouw in oranje voetbalshirt aan de bar van Cartouche in Hilversum lijkt op van de zenuwen.

De wedstrijd Nederland-Italië duurt nog minder dan een kwartier en een tweede doelpunt zou wel lekker zijn. Ze wordt op haar wenken bediend. Op het grote scherm voor in de kroeg aan de Stationsstraat ziet ze hoe speelster Stefanie van der Gragt met een snoeiharde kopbal 2-0 maakt. Ze balt haar vuist. De kroeg juicht. Buiten op het terras zitten voornamelijk mannen in de zon. De wedstrijd boeit ze minder. De dames zitten binnen.

Een vol terras bij ’t Bolle Tonnetje op de Groest in Hilversum. Samen kijken hoe de Nederlandse vrouwen winnen van Italië.© foto hmc

Cartouche zendt alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen live uit. Net als eetcafé-bar ’t Bolle Tonnetje op de Groest. Door de hitte is het rustiger dan verwacht tijdens de kwartfinale van Oranje tegen Italië. Binnen hangt een scherm van minstens vijf meter breed. Het terras buiten zit vol. Hier juist wel opvallend veel mannen die de wedstrijd zaterdagmiddag op het scherm achter de ruit volgen. Bitterballen en kaastengels gaan rond. Net als de glazen bier. Oranjeshirts en petjes zijn er amper. De gekte zoals rond het mannenvoetbal is echt nog ver te zoeken. Binnen zitten twee jongetjes in oranje shirtjes. Dat is alles.

Binnen in ’t Bolle Tonnetje in Hilversum is het stil. Het is te heet om binnen voetbal te kijken.© foto hmc

Als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit klinkt applaus. ,,Yes naar de halve finale”, roept een van de toeschouwers. ,,Als Europees kampioen is het ook wel logisch dat je bij de laatste vier komt”, vindt een maat van hem.

Het terras loopt direct leeg na de wedstrijd. Het is gewoon te heet om in de zon te blijven zitten. Thuis wacht de barbecue.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen