’Leeuwinnen’ van de Fabritiusschool in Hilversum bij beste vier teams van Nederland

Susanne van Velzen
Hilversum

De meisjes van groep 7 en 8 van de Hilversumse Fabritiusschool behoren tot de vier beste voetbalteams van Nederland. Op het Nederlands kampioenschap Cruyff Courts 6 tegen 6 zaterdag in Nijmegen zijn ze net de finale misgelopen.

,,Het was een geweldige dag”, zegt directeur Frank Higler van de Hilversumse basisschool. ,,Perfect georganiseerd. Er werd heel goed voor ons gezorgd. Met genoeg entertainment en veel waterpunten. Dat was wel nodig want het was zeker 33 of 34 graden. We hebben vier poulewedstrijden gespeeld waaarvan we er een gelijk speelden, een verloren en twee wonnen. Ik ben supertrots op de meisjes.”

Het team van acht meisjes won eerder de voorrondes in Hilversum en Almere en mocht aantreden in de eindstrijd zaterdag in Nijmegen. In totaal tien scholen uit het hele land knokten door om de eerste prijs.

Cruyff Courts 6 vs 6 is een nationaal voetbalkampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar dat wordt georganiseerd door jongeren die hebben deelgenomen aan Heroes of the Cruyff Courts. Het kampioenschap vindt plaats op Cruyff Courts in België en Nederland en wordt georganiseerd voor kinderen uit de buurt. Het kampioenschap kent regionale voorrondes en kwartfinales, landelijke halve finales en een spetterende finale. Cruyff Courts 6 vs 6 wordt niet alleen in België en Nederland gespeeld: ook in Spanje en de UK. De komende jaren willen we Cruyff Courts 6 vs 6 ook in Zweden en Maleisië spelen.

Tijdens Cruyff Courts 6 vs 6 staat het thema ’respect’ centraal. Alle deelnemers geven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen