Linet geeft jacht op shirt van Oranje Leeuwin Lineth Beerensteyn niet op: ’ik blijf het proberen’

Milo Lambers
Vallenciennes

Linet Koopman uit Limmen reist met een vriendin de Oranje Leeuwinnen achteraan. Met een speciale missie: een shirt bemachtigen van haar (bijna) naamgenote Lineth Beerensteyn.

Met een groot spandoek zag de achttienjarige Koopman hoe Beerensteyn na afloop van Nederland - Japan in Rennes haar kant op komen.

,,Ik durfde niet meteen op haar af te stappen, want ik zag dat ze in gesprek was met familie. Daar wilde ik niet tussen gaan zitten. Andere fans zeiden dat ik juist naar beneden moest komen. Ik heb haar heel even gesproken. Ze zei dat ze haar shirt niet wilde afgeven. Ik weet niet precies waarom. Haar broer stond erbij en zei dat hij ook geen shirt mocht hebben. Ik geef het niet op, hoor. Zaterdag sta ik in Vallencienes weer met hetzelfde spandoek. Het wordt de derde wedstrijd die we gaan zien in Frankrijk. Ik heb zelf tien jaar gevoetbald bij vv Limmen, maar ben tegenwoordig vooral supporter.”

Koopman heeft veel vertrouwen in de Leeuwinnen. ,,Als je Europees kampioen kan worden, kun je ook wereldkampioen worden. Al zitten er nog goede tegenstanders tussen. De Verenigde Staten bijvoorbeeld.” In de wedstrijd tegen Italië hoopt Koopman dat Beerensteyn een basisplaats krijgt. Tot nu toe is Beerensteyn steevast invaller. ,,Maar ze is wel elke keer bij een doelpunt betrokken. Ze verdient het om meteen te beginnen.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.