Premium

Nieuw leven in Beemster café: Talisa Steenkamp uitbater van de Kerckhaen

Nieuw leven in Beemster café: Talisa Steenkamp uitbater van de Kerckhaen
Talisa Steenkamp is de nieuwe uitbater van de Kerkhaen in Westbeemster.
© Foto Ella Tilgenkamp
Westbeemster

Een goede kop koffie, een taartje, een kindersoos, een gezellig terras, een avondmaal en zelfs een Bed and Breakfast. Talisa Steenkamp (29) heeft als nieuwe uitbater van café de Kerckhaen in Westbeemster volop ideeën over hoe ze de horecazaak weer nieuw leven kan inblazen.

Na een wervingsperiode is de Stichting Beheer Kerckhaen (SBK) erin geslaagd om een opvolger aan te stellen voor de horecagelegenheid. Dit nadat de huidige beheerder, Bart Bakker, na acht jaar te kennen heeft gegeven per 20 juli te willen stoppen.

Steenkamp: ,,Ik ga eerst een half jaar draaien zoals het nu is, die tijd ga ik gebruiken om te kijken wat er allemaal mogelijk is en wat ik wil. Het is voor mij allemaal heel snel gegaan, tijd om echte plannen te maken heb ik nog niet gehad. Op een rustige dag ga ik op een barkruk zitten en alles om me heen eens goed in me opnemen.’’

Hoeveel ’wilde’ plannen ze ook heeft, het moet vooral een fijne plek blijven voor de vele verenigingen en de inwoners van Westbeemster.

,,Het moet eigenlijk een plek worden voor iedereen, zowel Beemsterlingen als toeristen. Amsterdam wordt steeds voller en die toeristen moeten ergens heen, bijvoorbeeld naar de Beemster. Het groeiende toerisme is een van de redenen dat ik dit avontuur aanga.’’

Potentie

De Beemsterlinge is van mening dat er veel potentie zit in de Kerckhaen. ,,Het is nu nog niet wat ik voor ogen heb, er moet zeker wat aan gebeuren. Een vrouwelijke hand zou niet verkeerd zijn, maar je moet er echt even doorheen kijken. Het zit op een toplocatie waar veel fietsers voorbij komen. Ik wil het terras gezelliger maken en ik denk dat als er binnen een likje verf overheen is gegaan en er verse bloemen op tafel staan, het ook al een heel ander gezicht is.’’

Het stylen van locaties is een van de specialiteiten van de jonge ondernemer. Met haar bedrijf Velvet Company verzorgt ze de aankleding en catering van diverse feesten. Een expertise die goed van pas komt in haar nieuwe rol als uitbater.

,,Waar de Kerckhaen de afgelopen jaren voornamelijk een café was, zal er nu meer ruimte komen voor een lunch, high-tea of een kleine hap. Ik hoop ook op meer bruiloften en andere feesten. Er is een droomzaal met een theaterpodium, dat is echt uniek. Boven het café wil ik in de toekomst een bed and breakfast beginnen zodat het hier ook doordeweeks leeft.’’

Haar eerste evenement in de Kerckhaen wordt de kermis in augustus. ,,Het programma staat al grotendeels vast, maar ik heb ook zelf plannen voor de kermis. Ik moet nog even kijken wat er mogelijk is. Zoals ik al zei: het is allemaal heel snel gegaan en ik moet alles nog uitwerken. Ik ga er met een frisse blik staan en dat is wat de Kerckhaen nu nodig heeft, denk ik.’’

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen