Bezwaren tegen bakkerij Nieuwland door Hoorn ongegrond verklaard

Bezwaren tegen bakkerij Nieuwland door Hoorn ongegrond verklaard
© Cyclomedia
Hoorn

Turkse bakkerij Pide Paleis aan het Nieuwland in Hoorn kan voorlopig gewoon doordraaien. Bezwaren van de naaste buren Akke Velzeboer en haar partner Engin Sen zijn ongegrond verklaard door de commissie bezwaarschriften van de gemeente.

Het oordeel van de commissie is overgenomen door burgemeester en wethouders. Volgens woordvoerster Marieke van Leeuwen van de gemeente Hoorn heeft daarbij onder meer een rol gespeeld dat er op die locatie al 75 jaar een bakkerij zit.

Ook juicht het college het juist toe dat aan het Nieuwland een combinatie van wonen en bedrijvigheid is te vinden. Er volgt nog wel een aparte procedure voor plaatsing van een stoep voor het pand van natuursteen.

Het stel ernaast zegt juist veel hinder te ondervinden van de bakkerij, die een jaar geleden werd verplaatst van Nieuwland 18 naar 6. Het gaat daarbij vooral om stank- en geluidsoverlast.

Ook storen beiden zich aan de parkeerproblemen voor hun woning, die worden veroorzaakt door klanten en leveranciers van de bakkerij, waarin ook een lunchroom is ondergebracht.

Het bedrijf werd vorig jaar verplaatst om ruimte te maken voor negentien appartementen. Die moeten komen tussen Nieuwland en Achterstraat en zijn bestemd voor bewoners van Leekerweide.

Wim Velzeboer, de vader van Akke, laat weten dat met de uitspraak van de commissie in de hand een kort geding wordt voorbereid bij de rechtbank. Die moet voor het eind van volgende maand plaatsvinden omdat anders de omgevingsvergunning onherroepelijk is geworden.

Volgens Velzeboer verblijven zijn dochter, schoonzoon en kleindochter van twee jaar vanwege de hinder noodgedwongen regelmatig elders in het land.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons