Drie boetes en dure cursus voor automobiliste met flinke slok op in Zaandam

Drie boetes en dure cursus voor automobiliste met flinke slok op in Zaandam
ZAANDAM

Een 45-jarige vrouw uit Zaandam is woensdagavond met een slok op achter het stuur betrapt door de politie in haar woonplaats. Omdat ze niet reageerde op een stopteken en enkele verkeersovertredingen maakte, kreeg ze maar liefst drie boetes. Ook zal ze een dure verkeerscursus moeten volgen.

Dat meldt de politie Zaanstreek op Facebook.

Agenten reden die avond in burgerkleding en in een onopvallend politievoertuig over de Heijermansstraat in Zaandam toen ze zagen dat een bestuurder een inrijverbod negeerde op de Karel Lotsylaan en tegen het verkeer in reed in de richting van de Heijermansstraat. Toen ze de auto besloten te volgen, zagen ze het voertuig een paar honderd meter verder een fietspad op gaan. De agenten gaven de bestuurder een volgteken.

De bestuurster reed echter om de politieauto heen, pas na inzet van lichtsignalen en de sirene kon de auto aan de kant worden gezet. De agenten troffen de 45-jarige vrouw achter het stuur. Ondanks het getoonde politielegitimatiebewijs, bleef de vrouw vragen of de agenten nou van de brandweer of van de politie waren. Een blaastest wees uiteindelijk uit dat de vrouw gedronken had.

Toen de vrouw hoorde dat ze werd aangehouden, ging ze in haar auto zitten en reageerde nergens meer op. Ze werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau in Zaandijk overgebracht. Ook onderweg bleef ze vragen of de agenten van de brandweer waren. Op het politiebureau bleek dat ze bijna vier keer meer dan de wettelijke toegestane hoeveelheid alcohol voor automobilisten in haar lichaam had. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Ook kreeg ze drie boetes van in totaal 660 euro en zal ze later een dure verkeerscursus moeten volgen op eigen kosten.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons