Drie Haringhe Bistro in Enkhuizen opent weer na overlijden: Familie zet droom verongelukte Frank Struik voort

Drie Haringhe Bistro in Enkhuizen opent weer na overlijden: Familie zet droom verongelukte Frank Struik voort
Enkhuizen

Drie Haringhe Bistro, het restaurant aan de Breedstraat in Enkhuizen dat de onlangs verongelukte Enkhuizer Frank Struik in maart opende met zijn vrouw Annemiek, is weer in bedrijf.

Annemiek heeft besloten de wens om een eigen bedrijf te runnen niet op te geven. Zij krijgt daarbij hulp van dochter Saya, schoonzoon Juun en kok Jarco Sijm, die ook jarenlang samen met Frank in restaurant Die Drie Haringhe aan de Dijk in de keuken stond.

’Vanaf vandaag zetten wij onze droom voort. Welkom’ staat op de Facebook-pagina van Drie Haringhe Bistro. Frank en Annemiek koesterden al jarenlang het plan een eigen restaurant te beginnen.

De sluiting van De Smederij bood die kans. Na een maand verbouwen gingen ze in maart succesvol van start met hun Franse restaurant. Zo succesvol, dat al snel Jarco werd benaderd met de vraag of hij in juni als kok kon komen helpen.

Lees ook: Omgekomen motorrijder bij Bovenkarspel is Enkhuizer horecaman

Zover kwam het niet. Op 15 mei verongelukte Frank met zijn motor. Vrij snel na de indrukwekkende, door velen bezochte uitvaart, besloten ze dat het restaurant, tenslotte Franks droom, weer open moet. Saya en Juun bieden de helpende hand. Afgelopen weekend is de bistro weer open gegaan.

,,Heel mooi, maar ook emotioneel en zwaar’’, laat Sanne de Jong namens de familie weten. ,,We zijn heel blij met zoveel positieve reacties. Het was een vol openingsweekend, met ups en downs en een heel raar gevoel. Maar iedereen heeft heel hard gewerkt en de gasten zijn tevreden. We gaan er een succes van maken.’’

Drie Haringhe is van donderdag tot en met maandag geopend vanaf 17 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons