Erfgooiers College: voorzichtig slopen in verband met toetsweken

Erfgooiers College: voorzichtig slopen in verband met toetsweken
Het Erfgooiers College in Huizen ondergaat een metamorfose.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Huizen

Terwijl de laatste toetsweken van dit schooljaar nog in volle gang zijn, is ook gestart met de sloop van het Erfgooiers College in Huizen.

,,Er wordt gewerkt met een machine die heel voorzichtig het pand aan het ontmantelen is’’, zegt Jaap Augustijn, plaatsvervangend rector en verantwoordelijk voor de nog te bouwen nieuwe middelbare school. De nieuwbouw wordt aardgasvrij en bijna helemaal energieneutraal. Het moet er eind 2020 staan.

Maar zover is het nog lang niet. Nadat in de meivakantie al de eerste voorbereidingen waren getroffen, wordt er nu flink doorgepakt, meldt Augustijn.

,,In de school zijn de aula en een kleinere vleugel van het gebouw ontruimd. Op verschillende plaatsen zijn nieuwe lokalen gemaakt zodat we tijdens de bouw in het gebouw kunnen doorwerken. Deze week zijn de herexamens afgerond en is de sloop van de kleine vleugel van het pand gestart.’’

Leerlingen moeten volgens de ‘bouw-rector’ nauwelijks last van hebben: ,,De toetsen worden vooral aan de andere kant van de school gepland.’’

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons