Mees Hoedemakers is de tweede AZ’er die naar Cambuur gaat

Mees Hoedemakers is de tweede AZ’er die naar Cambuur gaat
Mees Hoedemakers.
© Foto Theo Brinkman
Alkmaar

Mees Hoedemakers speelt komend seizoen voor Cambuur. De 21-jarige middenvelder van AZ wordt door de club uit Leeuwarden voor een jaar gehuurd. Bij AZ kwam Hoedemakers niet in aanmerking voor een plek in het eerste elftal.

De afgelopen seizoenen was Hoedemakers basisspeler bij Jong AZ. De Zaandammer kreeg één keer speeltijd in het eerste elftal: aan het eind van het seizoen 2017-2018 in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Daar bleef het bij.

Ploeggenoot

Bij Cambuur komt Hoedemakers een bekende tegen. Eerder deze maand ging namelijk Jamie Jacobs ook al naar Cambuur. Jacobs was de afgelopen seizoenen bij Jong AZ ploeggenoot van Hoedemakers.

Het verschil is dat Jacobs niet wordt gehuurd, maar definitief door Cambuur is overgenomen. Bij Hoedemakers zou dat volgend jaar kunnen gebeuren. De club heeft bij de huurovereenkomst ook een optie tot koop afgesproken met AZ.

Foeke Booy, technisch manager van Cambuur, legt op de website van de club uit waarom Hoedemakers is gehaald: ,,Mees past goed in de speelwijze die wij voor ogen hebben. Hij is sterk aan de bal, neemt zijn verantwoordelijkheid in de opbouw en heeft een gedegen opleiding gehad bij AZ. Daarnaast is hij een ander type dan onze andere middenvelders en dus geeft zijn komst ons weer meer opties.”

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons