Parkeerdruk in buurt rond ziekenhuis: Hilversum laat het maar zo na fiasco met enquête

Parkeerdruk in buurt rond ziekenhuis: Hilversum laat het maar zo na fiasco met enquête
Hilversum

De gemeente Hilversum gaat geen alternatieve oplossingen bedenken voor het parkeerprobleem in de woonbuurt rond het Tergooi-ziekenhuis. Dit zegt de gemeente na de door gebrek aan respons totaal mislukte buurtenquête over het wel of niet invoeren van betaald parkeren.

,,Er zijn geen vervolgstappen gepland”, stelt een woordvoerder namens de gemeente. ,,De gemeente is de enquête gestart naar aanleiding van handtekeningen uit de buurt. Nu uit de enquête is gebleken dat er geen draagvlak is voor parkeerregulering, ziet de gemeente geen aanleiding om verdere acties te ondernemen.”

De respons op de huis aan huis in de buurt verspreide enquête bleef steken op 28 procent. Van de respondenten was het leeuwendeel tegen invoering van betaald parkeren. De gemeente laat het door buurtbewoners aangekaarte parkeerprobleem in en rond de Van Linschotenlaan nu maar zoals het is. Wel worden extra parkeerplaatsen aangelegd langs de Van Riebeeckvijver.

Lees ook:

https://www.gooieneemlander.nl/cnt/dmf20190625_6505275/enquete-wordt-groot-fiasco-parkeren-in-buurt-rond-ziekenhuis-hilversum-blijft-gratis

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons