Oostzaan weigert vergunning voor festival

Oostzaan

De gemeente Oostzaan geeft geen vergunning voor het Oostzaan Festival van het Cultureel Platform Oostzaan.

Volgens Oostzaan is de vergunning te laat aangevraagd. Voor een evenement waar veel mensen op af komen is het raadzaam de vergunning minstens acht weken tevoren aan te vragen. Cultureel Platform Oostzaan deed de aanvraag tien dagen voor het evenement.

De gemeente heeft tijd nodig om een oordeel te vormen over veiligheid, gezondheid, verkeersmaatregelen, milieunormen en de bouwconstructie. Daarvoor gaat de aanvraag ook naar voor advies naar onder meer de brandweer en de politie. Daarna moet er gelegenheid zijn om omwonenden op de hoogte te stellen en een eventueel bezwaar te behandelen.

Teleurstellend

Burgemeester Rob Meerhof vindt de afwijzing zo teleurstellend dat hij op de website van de gemeente zelf uitlegt waarom Oostzaan nee moet zeggen. ,,Het Oostzaan Festival is een heel leuk initiatief waar we graag aan mee willen werken. Echter, een evenement waar veel mensen op afkomen moet wel veilig kunnen verlopen.’’

Het was de bedoeling het festival zondagmiddag op het Kerkplein te houden. Er was een programma voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in sport, kunst en cultuur, eten en drinken en bedoeld voor jong en oud.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons