Alledaags Grieks en zelfontplooiing nieuwkomers op Helderse Volksuniversiteit

Alledaags Grieks en zelfontplooiing nieuwkomers op Helderse Volksuniversiteit
Menselijke hersenen in handen van een wetenschapper. Tijdens de cursus zelfontplooiing wordt ingegaan op de werking van het menselijk brein.
© Archieffoto ANP Valerie Kuypers
Den Helder

De Helderse Volksuniversiteit biedt komend seizoen als nieuwkomer een cursus Nieuw Grieks, de taal die nu in Griekenland wordt gesproken. Het is de negende taal in het pakket.

De Volksuniversiteit stamt uit de jaren veertig en is, anders dan de naam ’universiteit’ misschien doet vermoeden, bedoeld voor iedereen; er zijn geen diploma’s vereist. Bij de talen wordt wel gewerkt op verschillende niveaus. Wie meer wil weten, kan op zaterdag 31 augustus van twee tot vier uur terecht op de open dag. Die wordt gehouden in bibliotheek School 7, waar ook de meeste cursussen worden gegeven.

De universiteit biedt ruim zestig cursussen. Nieuw zijn het komende seizoen, dat eind september start, ook workshops kunstgeschiedenis en een cursus zelfontplooiing. In die laatste cursus onderzoeken deelnemers wat ze nog willen verwezenlijken in hun leven en welke patronen en overtuigingen daarbij in de weg staan. Ook wordt er ingegaan op de werking van het menselijk brein.

Het hele aanbod staat op de website www.vudh.nl en de inschrijving is geopend. De Volkuniversiteit geldt als betaalbaar. Er zijn zowel overdag als ’s avonds cursussen. Een greep uit het aanbod: Arabisch, psychologie, mediteren, keramiek, sterrenkunde, kookworkshops, bloemschikken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen