Leon Williams verlaat Den Helder Suns en tekent voor twee jaar bij Donar in eredivisie basketbal

Leon Williams verlaat Den Helder Suns en tekent voor twee jaar bij Donar in eredivisie basketbal
Leon Williams (links) voor de Suns in actie tegen ZZ Leiden
© Archieffoto
Den Helder

De 27-jarige spelverdeler Leon Williams, die een deel van het afgelopen seizoen bij Den Helder Suns speelde, heeft een contract voor twee seizoenen in Groningen bij Donar getekend.

Williams die in 2010 in de Nederlandse eredivisie basketbal debuteerde, heeft ondertussen een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Hij speelde achtereenvolgens voor Bergen op Zoom, Rotterdam, Zwolle, Den Bosch en Den Helder en was ondertussen ook in Duitsland en Spanje actief.

In 2012 maakte hij zijn debuut in het Nederlands team. In Groningen was men op zoek naar een back up guard achter een nog aan te trekken buitenlandse spelverdeler. Williams, die een Nederlands paspoort heeft, was daardoor extra interessant. Vanaf het komend seizoen moet iedere ploeg in de DBL over minimaal vijf spelers met een Nederlands paspoort beschikken. Donar heeft die nu met onder andere ook Nieuwedieper Thomas Koenis erbij. De ploeg van de Helderse assistent coach Meindert van Veen is weer toegelaten tot de voorronde van de Champions League. Inclusief nationale verplichtingen betekende dat vorig jaar 77 officiële duels.

Meer nieuws uit Sport Den Helder

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons