Premium

Snelle zuinige boten als stadsvervoer: in een SeaBubble snel over het water in Amsterdam [video]

Snelle zuinige boten als stadsvervoer: in een SeaBubble snel over het water in Amsterdam [video]
Amsterdam

Elektrische draagvleugelboten zullen binnen enkele jaren een gewoon beeld gaan worden op het water in grote steden. Als watertaxi, als transportmiddel voor bedrijven of als openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en op het Noordzeekanaal.

„Het wordt echt een gamechanger. De weerstand is laag, de boten varen elektrisch en zijn daarmee schoon en geluidloos. Ze kunnen zelfs snelheden halen van 60 kilometer per uur”, vertelt Maurice van der Meché enthousiast over de SeaBubble, want zo heet deze kleine versie van een draagvleugelboot.

De SeaBubble oogt als een varende moderne auto. In de kleine variant zijn vier zitplaatsen en een plek voor de schipper. Zodra het bootje harder dan twaalf kilometer per uur gaat, komt het uit het water en wordt op de draagvleugels gevaren. Daardoor is de weerstand veel minder, zodat snel en energiezuinig wordt gevaren. Bovendien vaart het dan extra comfortabel, zodat de passagiers niet misselijk worden.

Realiteit

Het plan lijkt te mooi voor woorden. „Maar dit is geen droom, dit is al realiteit. We hebben al vijf prototypes gebouwd waarmee nu al twee jaar wordt gevaren zoals op het Meer van Genève. We hebben vorig jaar ook op proef gevaren in de Drechtsteden, waar vervoer over water tussen de steden in de Rotterdamse regio veel mogelijkheden biedt. Maar dat geldt ook voor Amsterdam en natuurlijk de plaatsen langs het Noordzeekanaal”, ziet Van der Meché als opties.

Snelle zuinige boten als stadsvervoer: in een SeaBubble snel over het water in Amsterdam [video]
Een impressie van hoe een dockingstation kan worden. Hier in Parijs.
© illustratie pr

Hij weet waar hij over spreekt, want in het verleden was hij betrokken bij het watervervoer in de Rotterdamse regio en als manager van Connexxion bij de draagvleugelboot die tussen Velsen en Amsterdam heeft gevaren over het Noordzeekanaal. In 2016 richtte de Hoofddorper het bedrijf Uwdeelfiets op. Die deelfietsen staan op circa 25 locaties in Haarlem, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Velsen, Beverwijk en Huizen.

De SeaBubble is niet zijn ontwerp. Hij tekent wel voor de verkoop van de boten in de Benelux en Duitsland. De initiatiefnemers zijn Fransen en wel wedstrijdzeiler Alain Thebault en windsurfer Anders Bringdal. Met miljoenen van verschillende bedrijven is de laatste jaren gewerkt aan het ontwerp en de bouw van de eerste boten. In verschillende plaatsen zijn proefvaarten gehouden. In de Drechtsteden werd meteen gekeken hoe de boot zich gedraagt tussen het vrachtverkeer op de rivieren.

Taxidienst

Maar de initiatiefnemers willen meer zijn dan een botenbouwer. Het idee is om een systeem met watertaxi’s op te zetten. Daarom zijn ook ontwerpen gemaakt voor zogeheten dockingstations. Dat zijn de plaatsen waar de boten aanmeren en passagiers kunnen in- en uitstappen. In de tijd dat de boten aan de kade liggen worden ze meteen opgeladen: ze varen immers elektrisch. Die stroom komt onder andere van zonnepanelen op het dak van de boten en op de dockingstations.

Aangezien het een Franse start-up is, was gehoopt in Parijs te beginnen. Het is nu nog onduidelijk welke stad de primeur krijgt. Tarieven zouden vergelijkbaar moeten zijn met een taxi.

Amsterdam

De ambities zijn groot: binnen vijf jaar wil het bedrijf in vijftig steden actief zijn met deze watertaxi’s. Daarbij kan worden samengewerkt met lokale partners die met de boten willen varen en willen investeren. Van der Meché gaat daarvoor de boer op. Bij bedrijven en gemeenten gaat hij het concept neerleggen. Niet alleen de Amsterdamse en Rotterdamse regio zijn interessant, maar ook andere watergebieden zoals de Zeeuwse eilanden, de Randmeren en het IJsselmeer. Daar zouden de boten, die 55 tot 60 kilometer per uur kunnen, ook voluit kunnen varen.

Snelle zuinige boten als stadsvervoer: in een SeaBubble snel over het water in Amsterdam [video]
© foto FRANCIS DEMANGE

Een nieuwe verbinding over het Noordzeekanaal zou ook zomaar kunnen. „Deze zomer komen de eerste SeaBubbles voor vijf personen uit de fabriek. Volgend jaar ook een grotere versie voor twaalf personen. Die is meer geschikt om de verbinding tussen Velsen en Amsterdam in ere te herstellen”, schat hij in. Op de tekentafel ligt ook nog een versie voor 125 personen. Voor die laatste versie is een groot vaarbewijs nodig. De kleinere mogen met een klein vaarbewijs worden bestuurd. Op termijn zouden het zelfvarende boten moeten worden, dus zonder stuurman.

Naast taxidiensten en openbaar vervoer, ziet de ondernemer kansen voor particulieren. „Wat dacht je van die miljoenenkostende jachten die hun passagiers nu met een klein bootje naar de kade brengen? Daar kan de SeaBubble ook prima voor worden gebruikt. Het bedrijfsleven kan de boten gebruiken voor onderhoudstechnici die naar windmolenparken moeten. Verder is het een ideale manier om toeristen te vervoeren. Maar particulieren kunnen ook samen een boot kopen, zeker wanneer meer mensen aan het water gaan wonen.” Overigens kost zo’n bubble wel een paar centen: circa twee ton.

Toeristen

Ook IJmuidense ondernemers willen een nieuwe dienst over het Noordzeekanaal beginnen. Die gaat vooral voor toeristen varen.

De herinnering aan de Fast Flying Ferries is in de IJmond nog levendig. De vier draagvleugelboten onderhielden vanaf april 1998 vijftien jaar een openbaar vervoerverbinding tussen Velsen-Zuid en Amsterdam CS. In die periode hebben ze zo'n vier miljoen reizigers vervoerd.

Snelle zuinige boten als stadsvervoer: in een SeaBubble snel over het water in Amsterdam [video]
© UNITED PHOTOS DE BOER BV

Maar de dienst kwam ook in opspraak na enkele incidenten zoals in 2009 toen een boot in volle vaart op de kade bij Hemweg botste. Daarbij viel een gewonde. Maar nog belangrijker was dat Connexxion er verlies op leed. In de daluren zaten weinig mensen aan boord, terwijl de kosten hoog waren doordat er twee schippers nodig waren en veel brandstof werd verstookt.

De laatste poging om de dienst nieuw leven in te blazen komt van het sleepbedrijf Iskes uit IJmuiden en de IJmuidense Rondvaart Maatschappij. Zij willen nog dit jaar een proefvaart maken om gemeenten en overheidsinstanties te laten zien dat een lijndienst mogelijk is. Gedacht wordt aan een snelle verbinding voor toeristen die naast IJmuiden en Amsterdam tussenstops maakt in Beverwijk, recreatiegebied Spaarnwoude en Zaandam.

Meer nieuws uit Amsterdam

Meest gelezen