Acht maanden cel voor de man die een 16-jarige jongen neerstak die opkwam voor zijn gepeste broertje

Den Helder

De rechtbank in Alkmaar heeft Kevin P. (20) uit Den Helder veroordeeld tot een jeugddetentie van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk, voor de steekpartij begin dit jaar in De Schooten.

De rechtbank acht bewezen dat P. op die woensdagmiddag 27 februari een zestienjarige stadgenoot zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht door hem met een mes te steken in de onderrug en de linkerhand. Voor die zware mishandeling moet P. tevens een schadevergoeding van € 2.039,59 voor materiële en immateriële schade betalen. In de straf liet de rechtbank meewegen dat P. nog in een proeftijd zat voor zowel een mishandeling als vernielingen.

Het OM eiste eerder een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen P. Op 27 februari kregen de twee tieners het met elkaar aan de stok. Aanleiding was het pesten van het broertje van het latere slachtoffer. De zestienjarige was de aanstichter van her geweld, waarbij er werd geslagen met kettingsloten. Toen de ruzie voorbij leek en hij weg liep, stak P. hem in onderrug en hand.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen