Uefa kiest Hoorn als locatie voor voorronde: Hovocubo begint in eigen huis aan Champions League

Uefa kiest Hoorn als locatie voor voorronde: Hovocubo begint in eigen huis aan Champions League
Afgelopen seizoen ging Hovocubo, hier met Zakaria Amrani, in Litouwen in de voorronde van de Champions League onderuit.
© Archieffoto
Hoorn

De Champions League zaalvoetbal komt naar Hoorn. De Europese voetbalbond UEFA wees Hovocubo dinsdag aan als gastheer van één van de negen voorrondes voor het toernooi voor landskampioenen.

Hovocubo werd in april voor de zesde keer landskampioen door FC Marlène te verslaan in de finale. Met de tweede titel op rij plaatste de club zich ook weer voor de Champions League. Afgelopen seizoen strandde Hovocubo in Litouwen in de voorronde van dit toernooi.

Eind mei sprak de club de wens uit om de Champions League naar Hoorn te halen. Nadat de KNVB en de gemeente - het Hoornse college van burgemeester en wethouders trok hiervoor 40.000 euro uit - zich achter dit initiatief schaarden werd het bidbook ingediend bij de Uefa.

Hovocubo stelde zich hierin kandidaat voor een voorronde of voor de groepsfase van het toernooi. Dit was afhankelijk van het moment waarop de landskampioen van Nederland zou instromen in de Champions League. Nadat ook de laatste Europese competitie was gespeeld kon de ranglijst worden opgemaakt. Hierop stond Nederland te laag (30e) om rechtstreeks tot het hoofdtoernooi te worden toegelaten.

De voorronde in sporthal De Opgang wordt gespeeld van 27 augustus tot 1 september. Welke ploegen er dan naar Hoorn komen, wordt op 4 juli bekend. Dan is op het hoofdkantoor van de Uefa in Zwitserland de loting. De negen poulewinnaars gaan door naar de groepsfase van het toernooi. Deze wordt gespeeld van 8 tot 13 oktober.

De finale van de Champions League is eind april 2020.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons