Panoramaterras Schiphol deze zomer niet open [video]

Schiphol

Vliegtuigspotters en mensen die Schiphol bezoeken als een dagje uit, kunnen deze zomer niet terecht op het Panoramaterras. Mogelijk gaat het terras pas eind dit jaar weer open.

Het Panoramaterras is zeker in de zomermaanden een populaire bestemming. Op het terras staat een Fokker 100 van de KLM, die ook te bezoeken is. Verder hebben de bezoekers zicht op verschillende pieren en startbanen.

Een deel van het terras werd al enkele jaren geleden gesloten in verband met verbouwingen op de luchthaven. Dat was het deel dat toegankelijk was vanaf aankomst 3 (met een lift en wenteltrap). Maar sinds maart is ook het andere deel van het terras gesloten.

„Om het toenemende aantal reizigers ook de komende jaren soepel over Schiphol te leiden, bouwen we een complete tussenverdieping in Vertrek 1. Inclusief (rol)trappen, liften en allerlei voorzieningen. We hebben de tussenverdieping nodig om meer ruimte te maken voor security, check-in en wachtgebieden”, is de verklaring van de luchthaven.

Een dergelijke tussenverdieping werd al eerder gemaakt in de vertrekhallen 2 en 3. „Daarnaast maken we van de gelegenheid gebruik om voorzieningen in het winkelgebied achter de veiligheidscontroles uit te breiden. Denk aan nieuwe wandelroutes, horeca en winkels.”

Nieuwe toegang

Hoewel het Panoramaterras niet wordt verbouwd, is het door de werkzaamheden eromheen tijdelijk niet bereikbaar. Er moet namelijk een nieuwe route naar het Panoramaterras komen.

„Tijdens werkzaamheden aan de nieuwe route zijn bouwers op leidingen gestuit die ze, tegen verwachting in, niet om konden leggen. Hierdoor moesten we terug naar de tekentafel voor een nieuw ontwerp. Dit vraagt extra tijd. Opening deze zomer lukt niet meer. Naar verwachting is het voor bezoekers eind dit jaar weer mogelijk.”

De luchthaven is niet van plan om tussentijds het andere deel van het Panoramaterras, vanuit aankomst 3, te openen. Het is zelfs onduidelijk of dat deel ooit weer open gaat. Wie toch vliegtuigen wil bekijken, kan terecht op de spottersplaatsen langs de Polderbaan en Buitenveldertbaan.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons