AZ en Ron Vlaar zeggen ja tegen elkaar

AZ en Ron Vlaar zeggen ja tegen elkaar
Ron Vlaar na de laatste wedstrijd van vorig seizoen.
© Foto ANP
Alkmaar

Ron Vlaar gaat definitief nog een jaar door bij AZ. De 34-jarige centrale verdediger heeft nog niet zijn handtekening gezet, maar heeft met de clubleiding wel een mondeling akkoord bereikt over contractverlenging met een jaar.

Het vorige contract van Vlaar liep eind vorig seizoen af, maar zowel AZ als Vlaar had er het volste vertrouwen in dat ze er wel uit zouden komen in de gesprekken over een nieuw contract. Dat bleek ook de afgelopen week wel, want Vlaar was er vanaf de eerste dag van de voorbereiding gewoon bij. Ook in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, afgelopen zaterdag, deed hij gewoon mee.

Eind vorig seizoen maakten Vlaar en de clubleiding al duidelijk dat ze met elkaar door wilden. Eerder in dat seizoen wist hij nog niet zo zeker of hij wel door wilde of dat hij zijn carrière wilde beëindigen. Omdat hij in de eerste maanden van het seizoen regelmatig werd geplaagd door blessures, wilde hij afwachten hoe het verder zou verlopen. In de tweede helft van het seizoen was hij wel fit. Dat gaf Vlaar de bevestiging dat zijn lijf het nog aankan.

„Na de winterstop heb ik bijna alles gespeeld, en ook op een goed niveau. Gewoon een lekker ritme te pakken gekregen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen voor mezelf en ook voor de ploeg. Dus wil ik door”, zei Vlaar half mei, na de laatste wedstrijd van het seizoen.

Het wachten was daarna op een akkoord. Dat is er nu, zodat een langer verblijf van Vlaar bij de club waar hij al in de jeugd speelde, zeker is.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons