Oude Veer halverwege teamcompetitie triatlon tweede in rangschikking

Breezand

Team Oude Veer/Van der Voort Groep staat na drie wedstrijden tweede in de derde van vijf divisies. Na de derde plaats in Almere, moest de Polderse equipe in Weert alleen het Utrechtse Hellas voor laten gaan. Die nog ongeslagen formatie troefde Oude Veer ook bij de derde gelegenheid af.

In Limburg betrof het een stayerwedstrijd over de eenachtste afstand. Henk Elbertsen, Arie van der Lee, René Hoep (allen uit Breezand) en Nieuwedieper Job Biersteker deden het voor Oude Veer. Elbertsen kwam met de eerste groep uit het water en kon tijdens het fietsen meekomen tot aan het lopen. Daar kon Van der Lee doorstoten naar de derde plek. Het maximaal haalbare omdat de twee sterke atleten van Hellas niet meer bij te halen waren. Henk Elbertsen werd vijfde. Hoep die als negentiende ging lopen kwam op de elfde plaats over de finish en bepaalde daarmee als derde man de eindrangschikking voor het team.

De derde wedstrijd in Rotterdam was het concept de ’team relay’. In principe een estafette, alleen dan in een eenzestiende triatlon. Alle vertegenwoordigers leggen om de beurt een minitriathlon af en tikken daarna de volgende aan. Deze variant wordt tijdens de komende Olympische Spelen ook gedaan.

Omdat er gestayerd mocht worden, startte Henk Elbertsen voor wie de kans dat hij daarna tijdens het fietsen in de eerste groep zou zitten het grootst was. Een goede keuze want hij gaf als tweede over aan Job Biersteker. In die fase werd het veld zichtbaar uit elkaar getrokken en waren de atleten op zichzelf aangewezen. De Nieuwedieper gaf als vijfde over aan René Hoep die op zijn beurt tweede lag toen hij Arie van der Lee aan het werk zette. Die op de fiets zelfs gedeeld aan de leiding reed. Maar tijdens het lopen het nog ongeslagen Hellas uit Utrecht voorrang moest verlenen.

Het circuit wordt nog vervolgd met wedstrijden in Klazienaveen op 14 juli en Zaanstad (8 september).

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen