Heemskerk ontdekken via de tuinendagen

Heemskerk ontdekken via de tuinendagen
De tuinendagen twee jaar geleden.
© archieffoto
Heemskerk

„Een prima manier om Heemskerk te leren kennen”, noemt Nick van Keulen het Open Tuinenweekend dat zaterdag en zondag in zijn woonplaats wordt gehouden.

Tuinliefhebbers kunnen die dagen hun hart ophalen bij twaalf tuinen, van siertuin tot moestuin tot historisch en Cottagetuin. De oud-tuinder van de gelijknamige kwekerij is coördinator van de route die is te downloaden via midden-kennemerland.groei.nl.

De 84-jarige Van Keulen, vader van nerinenkweker Bas van Keulen, stelt zelf ook zijn tuin open voor belangstellenden. De Heemskerker heeft veel vaste planten, eenjarigen en kuipplanten op een oppervlakte van maar liefst 500 vierkante meter. „Ik verkoop trouwens ook planten”, zegt hij. „Voor het goede doel. Namelijk voor het kindertehuis dat Mariëtte Krouwel uit Castricum in Ghana heeft laten bouwen.”

Verschillend

De oud-teler verwacht veel belangstelling voor zijn tuin. „Vorig jaar waren er rond de driehonderd bezoekers. Volgens de Heemskerker is het dit jaar voor het eerst dat in elke buurt een tuin is te bezoeken. Wat hij zelf de mooiste tuin vindt? „Dat kan ik niet zeggen. Ze zijn allemaal zo verschillend. Persoonlijk vind ik de tuin aan Mina Kresmanpark 55 wel mooi. In de tuin staan beelden van natuursteen en je hebt een mooi uitzicht op natuurgebied Marquette. De tuin aan Leenmanscroft 7 is overigens ook bijzonder fraai: een Engelse cottagetuin met veel soorten planten.

Bij elke deelnemer is iets te drinken aanwezig. Dat geldt ook voor de kantine van Kennemer Volkstuinvereniging ’De Goede Verwachting’ met 41 tuinen.

Consumpties kosten daar een euro. Het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei Midden-Kennermerland begint op beide dagen om 11 uur en duurt tot vier uur.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons