Premium

Duizenden fans van André Hazes jr. brullen luidkeels mee tijdens Live in Hoorn [video]

Duizenden fans van André Hazes jr. brullen luidkeels mee tijdens Live in Hoorn [video]
Hoorn

Waar een wereldster als Coolio op de vrijdagavond niet meer dan 200 bezoekers naar Purmerend weet te trekken, verdringen duizenden mensen zich een dag later in de tent van Live In Hoorn als André Hazes jr. zijn meezingers ten gehore brengt. Verwonderlijk volgens velen, maar de échte diehard fans weten precies wat de volkszanger zo populair maakt. ’Hij is gewoon zichzelf gebleven.’

Volle zalen, tenten, kroegen en binnenkort zelfs een optreden voor een volgepakt Ahoy. André Hazes jr. flikt het keer op keer. De reden waarom is volgens Sandra Klaver (45) uit Zwaag heel simpel te verklaren. „Het is feest, anders kan ik het niet verwoorden. Hij krijgt de hele tent mee en dat is zijn kracht.”

Katinka Oud (25) komt naar eigen zeggen ook uit ’Zwaag-City’. Ook zij komt niet voor André alleen. „Meer voor de gezelligheid. Hij heeft leuke liedjes, maar daar blijft het wel bij. Ik denk zelfs dat-ie playbackt en dat vind ik wel gaar.” Tot zover de kritische noot.

Dichterbij het podium wordt het ’fan zijn’ steeds groter. Zo ook bij Petra Klim (55) uit Diemen. Ze vindt André vooral heel leuk. „Omdat-ie altijd zichzelf is gebleven. Een schoffie en natuurlijk gewoon leuk om te zien.”

Duizenden fans van André Hazes jr. brullen luidkeels mee tijdens Live in Hoorn [video]
André Hazes in actie op het podium van Live in Hoorn.
© Foto Theo Groot

Haar man Gerrie (57) beaamt hetgeen zijn wederhelft vertelt: „Kijk, het is geen wereldzanger. Al moet ik zeggen dat-ie wel beter is geworden. Veel beter dan in zijn beginjaren. Toen hebben we hem ook een keer zien optreden. Zijn geheim is dat hij heel sympathiek is. Heel volks. Een boefje ook. Dat zijn we natuurlijk allemaal geweest - ik ook - en dat spreekt de mensen aan. Verder doet-ie heel hard zijn best. Ik bedoel, het is niet makkelijk om de zoon van te zijn. Hij staat er mooi toch en dat vind ik zeker knap.”

Uit volle borst

Hazes jr. staat er inderdaad en met hem zo’n 7000 mensen in de volgepakte tent die uit volle borst het nummer Bloed, Zweet & Tranen van wijlen André Hazes meebrullen. Als de zanger als toegift zijn eigen grote hit Leef ten gehore brengt, zullen werkelijk alle decibelmeters in Hoorn en omstreken dienst hebben geweigerd.

Na afloop van het concert spoedt de zanger naar de backstage-area waar een aantal jonge en oudere fans hem op staan te wachten om een handtekening te bemachtigen. Zo ook Esmee Treur (11) uit Hoorn en Elaine Kroon (10) uit Wognum. Ze hebben alle acts voorbij zien komen, maar vinden André toch wel de beste.

Elaine: „Hij heeft hele leuke liedjes en het is ook een knappe jongen.” Nadat Hazes jr. wat foto’s heeft genomen voor in de archieven neemt hij de tijd om zijn fans te woord te staan. Fans die na een spetterend optreden als tijdens Live In Hoorn wellicht nog meer fan zijn geworden.

’Bløf is beter’

Daphne (31) uit Zwaag begrijpt het niet: „André is heel leuk hoor, maar Bløf is toch echt beter.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen