Koor Sint Caecilia eert in Niedorper Kloosterkerk drie jubilarissen

Koor Sint Caecilia eert in Niedorper Kloosterkerk drie jubilarissen
De drie jubilarissen. Vlnr. Riet Munster, Mara Idema en Amy Obdam.
© Foto Gabriëlle Kramer
Nieuwe Niedorp

Gemengd koor Sint Caecilia van de Kloosterkerk in Nieuwe Niedorp en de Martinuskerk in ’t Veld eerde zondagmorgen drie jubilarissen.

Riet Munster uit Nieuwe Niedorp zingt vijftig jaar bij het koor. En al 25 jaar verzorgt zij de koffie bij de repetities. Koorvoorzitter Gabriëlle Kramer overhandigde haar in de Kloosterkerk een oorkonde. Tien jaar geleden ontving de jubilaris al de Gregorius-onderscheiding.

Dit kleinood (gouden eremedaille met Gregorius-oorkonde) kreeg zondag Mara Idema uit Zijdewind. Zij is veertig jaar koorlid.

Bloemen waren er ook voor Amy Obdam uit Heerhugowaard. Zij dirigeert het koor tien jaar.

Dit zei Gabriëlle Kramer tot de drie vrouwen.

Tot Riet Munster

,,Riet, jij hebt tien jaar geleden de eremedaille in goud ontvangen en jij zingt dit jaar dus vijftig jaar bij gemengd koor Sint Caecilia. Een halve eeuw Riet, dat is heel bijzonder. Een vaste stem bij de sopranen die bijna altijd aanwezig is. Je kunt ook eigenlijk niet wegblijven want de laatste 25 jaar kom je ook met de koffie naar de repetities hier in de Kloosterkerk.”

,,Twee grote tassen met kopjes en kannen koffie, dat je dat al zo lang doet is ook bijzonder en je bent al jaren lid van het bestuur, echt iemand die zich op alle fronten inzet. Voor jou hebben we een speciale oorkonde.”

Tot Mara Idema

Mara, zingt veertig jaar bij de sopranen en dat doe je geweldig. Grote inzet en met liefde voor de muziek. Als je bijvoorbeeld vertelt over je deelname samen met je zus aan de Mattheus Passion in Beverwijk dan beginnen niet alleen je ogen maar dan begin jij helemaal te stralen.”

,,Al veertig jaar heb jij je met die liefde voor de muziek ingezet voor ons koor en de parochie. Daarom hebben wij voor jou de gregorius speld met de oorkonde aangevraagd bij het bisdom en mogen wij deze vandaag aan jou overhandigen en de eremedaille in goud opspelden.”

Tot Amy Obdam

,,Amy, jij bent de spil van ons koor, dat ben je nu al tien jaar en daar willen we vandaag bij stilstaan en dit met elkaar vieren. Waar zouden we zijn zonder jouw enthousiasme, inzet en muzikale talenten.”

,,Je bent een flexibel, hardwerkend en lief mens. Ik heb je wel een horen zeggen: ’Ik hou van alle koorleden’, dat straal je uit. Niet alleen bij de mannen Amy, maar bij ons allemaal. Wij prijzen ons gelukkig met jou als dirigent.”

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen