Ervaren Frank van den Heuvel favoriet voor toernooizege bij Marquette Open in Heemskerk

Ervaren Frank van den Heuvel favoriet voor toernooizege bij Marquette Open in Heemskerk
Heemskerk

Frank van den Heuvel is deze week de favoriet voor de zege tijdens de Floricultura Marquette Open. De ervaren tennisser uit Beverwijk is als eerste geplaatst in Heemskerk.

De kans bestaat dat Junior Geel en Michiel van der Goes - de finalisten van het 87e Kennemerland-toernooi - elkaar weer tegenkomen in de finale, maar dan moeten ze eerst wel twee potjes winnen.

Bij Marquette wordt er in de hoogste categorie gespeeld met zes spelers. Van den Heuvel en Nikander Damianos hebben omdat ze geplaatst zijn een bye voor de kwartfinale. Naast deze vier doen ook Koen van der Meer en Mats Jager mee. Behalve Van den Heuvel (die een speelsterkte van 1,8 heeft), zitten de overige spelers allemaal in de 2.

Bij de vrouwen is de hoogste categorie iets minder goed bezet. De als eerste geplaatste Anna Rootjes heeft een rating van 3,7. Merel van Herp is als tweede geplaatst. Andere onderdelen van een hoog niveau zijn de gemengddubbel 2 en de herendubbel 3 met ook veel deelname van de mannen die ook aan de singles meedoen.

Zaterdag begon het toernooi bij Marquette en de finales zijn komende zondag. Het toernooi is het sterkst bezet van de hele regio en in total doen er honderden tennissers mee.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen