Meezwemmers Elfstedenzwemtocht vinden elkaar terug via de krant

Ed en Inez Groot uit Purmerend en Milka de Waart uit IJmuiden sleepten opeenvolgende startnummers in de wacht.© Peter van Rhee

Peter Schat
Stavoren

Ze waren van plan vorig jaar al met Maarten van der Weijden mee te zwemmen en spraken elkaar toen op de camping in Oudemirdum. Vandaag vonden Milka de Waart en Inez Groot elkaar terug in een artikel op deze website, omdat ze toevallig allebei werden geïnterviewd over hun deelname als meezwemmer bij de tweede Elfstedenzwemtocht-poging van Van der Weijden. Ze besloten naar elkaar op zoek te gaan.

En dat lukte, bij het inschrijven op het evenemententerrein bij Stavoren vonden ze elkaar terug en dat leidde er natuurlijk toe, dat ze drie opeenvolgende startnummers verwierven. Peter van Rhee, de partner van Milka, zette de drie ’reünisten’ op de foto.

Ed en Inez Groot uit Purmerend waren vorig jaar op weg naar Friesland, toen ze rijdend op de Afsluitdijk een pushbericht kregen over het afgelasten van de tocht voor meezwemmers. Er waren te veel poepbacteriën in het open water aangetroffen. Milka en Peter uit IJmuiden waren toen al op de camping. Voor hen een teleurstelling dat het toen niet doorging. Vandaag is er echter niets dat hun ervan zal weerhouden, hun twee kilometer achter Van der Weijden aan te zwemmen.

Lees ook: Meezwemmers klaar om te water te gaan: ’Je hebt geen idee hoe het hier is’ en bekijk ons liveblog.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen