Kevin Visser, de speler die zelf ontslag nam, gaat toch door bij FC Volendam

Kevin Visser, de speler die zelf ontslag nam, gaat toch door bij FC Volendam
Kevin Visser aan de bal namens FC Volendam, vorig seizoen.
© Archieffoto Orangepictures
Volendam

Kevin Visser heeft een nieuw contract getekend bij FC Volendam. Hij zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar.

De 30-jarige Visser deed afgelopen voorjaar van zich spreken door zelf ontslag aan te vragen bij FC Volendam. Dat had te maken met de regels rond aflopende contracten. Visser had een aflopend contract.

Volgens de cao-regels moet de werkgever in zo’n geval voor 1 april het dienstverband formeel opzeggen. Doet de club dat niet, dan heeft de speler volgens de regels recht op nóg een jaar contract, met hetzelfde salaris en dezelfde arbeidsvoorwaarden. De regel is er dus in feite om de werknemer, de voetballer, te beschermen. Maar Visser had juist geen behoefte aan een contract voor één jaar onder dezelfde voorwaarden. Hij wilde eerst weten wat de plannen van FC Volendam voor komend seizoen waren en die waren op dat moment nog niet duidelijk. Zo was nog niet bekend wie de nieuwe trainer zou worden.

Visser zegde daarom zelf voor 1 april zijn contract op. „Ik wil wel bij FC Volendam blijven, maar niet voor één jaar. Dat vind ik te kort, dat vind ik een beetje mager voor een speler met mijn staat van dienst. Ik wil een contract voor meer dan één jaar. Ziet de club dat niet zitten, dan vertrek ik liever. Maar dan moet dat wel kunnen en dat had niet gekund zonder die formele opzegging”, zei hij daar destijds over.

Bijna drie maanden later heeft Visser zijn zin, met een tweejarig contract en daarin een optie voor een derde seizoen. „De plannen van de club en de nieuwe trainer Wim Jonk spreken mij aan. Daarnaast heb ik het goed naar mijn zin bij Volendam. Ik kijk ernaar uit om met de club weer mee te doen om de bovenste plekken op de ranglijst”, zegt Visser op de website van de club.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen