FC Volendam heeft eerste speler uit netwerk Wim Jonk binnen

FC Volendam heeft eerste speler uit netwerk Wim Jonk binnen
Zakaria El Azzouzi (rechts) in actie namens Sparta.
© Archieffoto Soccrates
Volendam

FC Volendam heeft Zakaria El Azzouzi aangetrokken voor het komende seizoen. De 23-jarige aanvaller heeft een contract voor twee jaar getekend, met een optie voor nog een jaar.

Daarmee is de eerste aankoop uit het netwerk van de nieuwe trainer Wim Jonk een feit. Jonk kent El Azzouzi nog uit hun gezamenlijke tijd bij Ajax. Jonk was trainer van de A1 waarvan ook El Azzouzi deel uitmaakte.

Met de aanstelling van Jonk als hoofdtrainer hoopte FC Volendam wellicht ook te kunnen profiteren van diens netwerk. De komst van El Azzouzi is een eerste resultaat daarvan.

El Azzouzi maakte in augustus 2015 zijn debuut in het betaald voetbal als speler van Jong Ajax. Hij wist niet door te breken bij Ajax en werd in de jaren daarna verhuurd aan FC Twente, Sparta en Excelsior. Afgelopen voorjaar sloot hij aan bij FC Emmen. Hij speelde tot dusver 66 wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde daarin 21 keer.

Volendams technisch directeur Jasper van Leeuwen noemt El Azzouzi een ’technisch vaardige en creatieve speler met scorend vermogen, die op meerdere aanvallende posities uit de voeten kan.’ ,,Hij had meer aanbiedingen, ook van eredivisieclubs, maar kiest nu bewust voor een omgeving en speelstijl die hem op het lijf geschreven is’’, zegt Van Leeuwen.

Meer nieuws uit Sport

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons